miercuri, 11 aprilie 2012

Comunicat de presa: S-a dat startul la Maraton Apuseni 2012!

Clubul Alpin Roman Sectia Universitara Cluj, organizatorul Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT a dat startul inscrierilor pentru cea de-a doua editie a competitiei care va avea loc anul acesta, pe 7 iulie. „Am intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile, traseul este aproape definitivat si am reusit sa obtinem primele doua sponsorizari considerabile. In continuare speram intr-o mai mare implicare din partea unor companii care activeaza in Transilvania. Pentru concurenti am pregatit mai multe surprize pe care le vom divulga la momentul potrivit”, a declarat Mihai Constantinescu, presedintele CAR Sectia Universitara Cluj.

Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT este o competite sportiva de trail-running si are 2 probe de concurs: proba de maraton, cu o lungime totala a traseului de 42,2 km si proba de semi-maraton, cu o lungime totala a traseului de 21,5 km. Circuitul se desfasoara in zona de sud-est a masivului Gilau-Muntele Mare, intre statiunea Muntele Baisorii si valea Posaga, La Plopis, Buhuia, Sesul Cald, Pietrele Marunte, Crucea Crencii, Bocsesti, Dealu Ticului, Sagagea, Belioara, Dealu Bilii, La Mateoaie, Romaneasa, La Stiolne, La Zapozi/Zapodie, Dealu Boinic, Valea Vadului, Colibele Jerenilor. Categoriile de varsta pentru concurs vor fi: 16 - 30 de ani; 31 - 40 ani; peste 40 de ani (masculin si feminin) si Open.

Inscrierea in concurs Inscrierea se face prin completarea formularului aflat pe site-ul maratonului la adresa: http://www.maratonapuseni.ro/concurs/inscriere. Dupa completarea formularului, persoana inscrisa va primi un email de confirmare a inscrierii. Inscrierea devine valida numai dupa efectuarea dovezii achitarii taxei de inscriere!

Fiecare inscris va trebui sa achite o taxa de participare in valoare de 60 lei, daca va fi achitata pana la data de 30 aprilie 2012, 80 lei daca va fi achitata intre 1 mai si 15 iunie sau de 100 lei, daca va fi achitata dupa 16 iunie, inclusiv la faţa locului in data de 6-7 iulie. Organizatorii Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT garanteaza primirea pachetului de intampinare doar primilor 400 de inscrisi.

Pentru participantii din acest an organizatorii au doua noutati: integrarea unui sistem de epayment pe website-ul maratonului www.maratonapuseni.ro si marirea traseului cu aproximativ 3 km, ceea ce inseamna ca Maraton Apuseni HOINARI PRIN TRECUT a intrat in randul competitiilor nationale si internationale.

Clubul Alpin Roman (CAR) - infiintat in anul 1936, in prezent are peste 300 de membri si 20 de sectii pe tot teritoriul tarii. Sectia Universitara Cluj continua o veche traditie clujeana, inceputa in anii 1920 de catre Emil Racovita, Ion Agarbiceanu, Lucian Blaga, Iuliu Hatieganu si altii. Din 2006 CAR este organizatorul Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata desfasurata in Muntii Bucegi. Din componenta clubului fac parte atat amatori cat si profesionisti in catarare pe stanca, pe cascade de gheata si ture pe creste inzapezite.

Mai multe informatii:
Liliana Bindeanu