joi, 8 mai 2008

1 mai la Herculane

Da... pana la urma Lucian a ajuns la Herculane de 1 mai, dar nu singur ci insotit de mai multi colegi din club si prieteni Clujeni.

Stiam ca la Herculane de 1 mai va fi atmosfera frumoasa, nu din cauza cunoscutei intalniri MISA ci pentru ca se organiza o noua editia a Herculane Climbing Open. Marea parte din noi (eu, Liana, Cristina, Alin, Lucian, Sergiu, Paul ) nu ne-am dus sa concuram ci mai mult sa ne plimbam, sa cataram pe Valea Cernei si sa ne reintalnim cu prieteni mai vechi, mai noi din diferite colturi ale tarii.

Joi, de 1 mai,  a fost zi frumoasa de catarat pentru o parte din noi, eu si Liana nu am apucat sa mai ajungem la stanca pentru ca am ajuns mai tarziu la locul de campare. Seara insa ne-am regrupat in camping si i-am intalnit si pe Romeo, Andreea si Ioana care urmau sa participe urmatoarele zile la concurs. Am fost la sauna intr-o mina veche si apoi am incercat sa mergem la cloaca, fara succes insa din cauza aglomeratiei din bazine.

Vineri, cerul un pic cam inorat si ne-a adus si putine precipitatii. Sergiu, Lucian, Liana, Cristina si Alin au plecat la o plimbare cu masina spre Orsova, sa vada Dunarea, Portile de Fier si sa manance specialitati de peste in Turnu Severin. De dimineata apare si Catalina impreuna cu Fane Tulpan si mai multi prieteni de-ai sai cu care au fost pe valea Nerei cu caiacele. Eu si Paul Popescu eram hotarati sa cataram ceva trasee mai lungi, clasice. In zona hotelului Roman am gasit un traseu cu o intrare un pic mai tare pe care am parcurs-o si apoi am coborat caci nu am mai gasit pitoane... traseul nici nu avea nume. Apoi, ceva mai jos am gasit intrarea in traseul Haiducilor din care a trebuit sa ne dam jos din prima lungime din cauza ploii. Ne reintalnim seara la camping si aflam ca Ioana, Romeo si Andreea s-au descurcat bine in prima zi de concurs si ca traseele sunt frumoase.

Sambata de dimineata mergem toti in zona de concurs (Cheile Bobotii) sa vedem participantii si traseele. Multi cataratori pe stanci, vreme buna si atmosfera frumoasa. Mie traseele, sau mai cu seama stanca, mi-au placut mult (doar privindu-le), aveau niste scobituri si forme interesante, mai ales cele de pe malul opus drumului. Nu stam foarte mult caci ni s-a facut repede pofta de catarat, asa ca ne-am indreptat atentia spre zona "La Cariera" cu multe trasee, manse si clasice. Lucian a ramas cu Fane si prietenii sai la o tura cu caiacul pe Cerna... frumos rau, iute si pe unele locuri involburat. Catalina si cu Paul au parcurs traseul Creasta Capitanului ( 4A, 4lc) iar noi ceilalti am mers la manse. Seara mergem toti la petrecerea pe care organizatorii cocursului au pregatit-o cataratorilor.

Duminica toata lumea strange bagajele, isi ia ramas bun si porneste spre casa. Eu plec spre casa cu Catalina si prietenii lui Fane (Mihai, Cristi, Gina) in directia Baia de Arama - Tg. Jiu - Rm. Valcea. Din Baia de Arama ne abatem putin spre satul Ponoare sa vedem Podul lui Dumnezeu si pestera. Mi-a placut zona, iar podul natural din calcar este chiar spectaculos... am si facut un rapel de pe el :-).

Pentru ca am fost prima data in zona Herculane pot spune ca peisajele muntilor Cernei si Mehedinti si valea Cernei m-au fascinat prin frumusetea lor... zone stancoase si abrupte, stanci parca un pic diferite de alte zone calcaroase pe care le-am vazut si vegetatia specifica zonei ajunsa la un verde de maxima intensitate in aceasta perioada au dat un gust deosebit zonei.

Multumesc Cristinei si lui Sergiu pentru turele cu masina (fara masina in zona e cam nasol) si le urez felicitari lui Romeo, Ioana si Andreea pentru rezultatele foarte bune obtinute la concurs. Felicitari si celor de la Clubul Alternative TM pentru amenajarea traseelor si organizarea intregului eveniment.

Mihnea Prundeanu

Niciun comentariu: