luni, 2 iunie 2008

Ciripituri la... Ciripa !

Ne era dor de munte; nu mai urcasem pe munte de o luna ! Ne era dor si de dormit in cort, desi in cele 3 ture auto pe la biserici, tot in cort am dormit si tot pe malul unei ape si langa padure.

Sambata dimineata am condus 67 km spre Oradea, apoi, dupa Poieni am cotit la stanga pe frumoasa Valea Draganului , inca 22 km de asfalt bun pana la barajul Draganu-Floroiu. De acolo inca 16 km de drum forestier, cu mari hartoape pe primii 9 km, pe care se merge doar cu viteza 1-a.

De la cantonul Ciripa am facut sambata o tura de 6 ore + 2 ore plaja pe culmea dinspre Stana de Vale : Piatra Calului- Muncelu-Dealul Popii-Vf.Poienii. Duminica in directie opusa: Culmea Braiasa-Britei, cu o incursiune in final la cascada Moara Dracului.

Vreme faina, o ploicica doar noaptea. Culmi blande, lungi si largi, ici-colo petice de zapada cu brandusele aferente, marcaje in exces grotesc ("scoala" lui Coanca ). Si totusi ... 4 turisti epuizati, intarziati de ratacirea prin padure. Urme de ATV-uri si enduro. Din fericire ne-am intalinit doar cu doi enduristi pe vf. Poienii- un francez si ghidul sau roman, mandru probabil ca la noi e libertate si democratie si se poate merge pe oriunde...

Dintre bucuriile turei, doua au fost mai importante: faptul ca genunchiul buclucas al Marlenei se comporta bine si simfonia de ciripituri de pasari care ne-a fost cantec de noapte buna langa cantonul Ciripa. Ciripituri care ne-au insotit si pe parcursul prin padure, dar nu numai. In cele doua ore in care ne-am sorit pe culmea Muncelu, o privighetoare care statea suspendata in aer deasupra noastra, ne-a delectat multa vreme auzul flamand de muzica naturii. O suma de multe bucurii mici, pot echivala cu o bucurie mare.

Speram ca si voi ati avut un w-e fain,
Dinu si Marlene

Un comentariu:

Octavian-Andrei Brezean spunea...

foarte faina tura, aveti cateva cadre deosebite.
succes in continuare!