luni, 8 septembrie 2008

RT: KHAN TENGRI - LORD OF THE SKY

de Cristina Pogacean

Aceasta expeditie pentru noi a luat nastere in urma cu doi ani, cand ne aflam in Caucaz, unde totodata dupa ce am sarbatorit urcarea varfului am planificat si aceasta tura, desi la momentul de atunci ni se parea un vis foarte greu de realizat. Imi pare rau ca din fosta gasca cu care am fost, Flaviu a trebuit sa renunte din cauza unei probleme de sanatate, desi era “visul nostru”.
Asa ca ne-am unit fortele cu cei de la Salvamont Cluj pentru a forma o echipa mai mare, si ei avand aceleasi planuri ca si noi.
In final am plecat 14 persoane, noi fiind 8 din Cluj: Alin, eu, Mihnea, Romeo (CAR) si Vasi, Mihut, Iliuta (Salvamont Cluj), mai tarziu alaturanduni-se si Eugen (fotograful si reporterul expeditiei, care nu avea planuri prea marete, decat sa ajunga in tabara de baza si poate putin mai sus). Avand in vedere ca eram deja o echipa destul de mare, ni s-au mai alaturat alti doritori din tara care formau grupulete mai mici pentru a reduce costurile la transport precum si suma ce revenea agentiei de turism din Kazakstan. Au mai venit trei fete din expeditia care intentionam sa o planificam pentru primava anului viitor pe Cho-Oyu: Dna Felicia Enache, Catrinel si Cristina Chescu din Bacau. Pentru Cho-Oyu planificasem oricum o tura de antrenament pe un varf de 6000-7000m, si avand in vedere ca noi ne gandeam de mult la Khan Tengri, le-am invitat si pe ele. Oricum pe langa faptul ca aceasta expeditie este un antrenament foarte bun pentru urmatoarea din Hymalaia, va fi si o realizare pentru noi, pentru ca in afara de dna Felicia, nici una nu am ajunses inca pe un varf de 7000m. Pe langa fete a mai venit Marius Orban din Arad si sotia lui, Luciana. Din cate am auzit vom fi un grup numeros de romani in acest an pe Khan Tengri.Cititi tot articolul aici: http://gandurisimunti.blogspot.com/2008/09/khan-tengri.html

Niciun comentariu: