miercuri, 5 noiembrie 2008

Discutie despre AVALANSE, 11 Nov. la Cluj

Se apropie iarna si mult asteptatele vacante. Ne vor aduce bucurii pe crestele inzapezite, dar stim ca ne pot aduce si necazuri. De aceea, noi cei din conducerea Sectiei Universitare Cluj a CAR va invitam pe toti
cei interesati la o discutie pe tema avalanselor. Fiecare stim cate ceva despre ele, mai putine sau mai multe, ne-am documentat mai putin sau mai mult. Fiecare doreste sa mai afle cate ceva, sa puna intrebari, sa primeasca raspunsuri.

Ca baza pentru discutii va propun sa cititi sau recititi o sinteza a problemei, nici prea ampla, dar nici prea succinta . O gasiti la:

http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/10-avalanse

Cartea regretatei Maria Motoiu e mult mai ampla si inca nu e postata pe Internet.

Nu as dori ca la intalnirea aceasta sa tin un curs, ci sa dezbatem impreuna cele mai importante aspecte practice ale problemei.

DATA si LOCUL : Marti 11 nov. ora 20.10 in in Amfiteatrul "Gh.Bilascu" al Universitatii de Medicina si Farmacie , aflat langa Casa de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor si apoi pe langa gardul Clubului Karma.

Intentionam ca marti 9 dec. sa mai avem o intalnire pe tema asta, cand eu (poate si altii) voi prezenta ce am mai aflat si invatat la "Stagiul de formare in domeniul zapezii si al avalanselor" de la Balea la care voi participa la sfarsitul lunii si sa vizionam si comentam un film cu aceasta tema.

In turele CAR pe care le vom organiza in iarna asta, vom face si demonstratii si exercitii practice privind starea zapezii si estimarea riscului de avalansa.

Dinu Mititeanu

Niciun comentariu: