luni, 5 ianuarie 2009

Pe schiuri, spre anul 2009

Relatarea unei ture de 5 zile (28 dec.2008-1 ian.2009) pe schiuri si cu cortul, pe traseul Babele- Omu-Pasul Strunga- Leaota- Santilia Mare-Fundata.

Motto: Daca tura incepe "cu stangul", e semn aproape sigur ca se va termina "cu dreptul".

Duminica, 28 decembrie: Tura gandita pentru 5-6 zile pe schiuri, a inceput "cu stangul": Il parcasem pe Max in Brasov fatza blocului in care locuieste fratele meu. Am plecat cu un taxi spre gara, unde aveam intalnire cu prietenii brasoveni Cosmin si Liviu. Dar nu am putut pleca spre Busteni cu trenul in acea dimineata , caci cineva "zburase" cu autorurismul de pe o pasarela din Predeal si linia ferata era blocata ! Ne-a salvat Liviu, ducandu-ne cu masina lui pana langa hotelul Silva din Busteni, avand norocul ca soseaua era inca neblocata . Acolo alt "pas stang": am asteptat in ger cam doua ore la usa de intrare in statia telecabinei (Ca la noi la nimeni: holul era liber, caloriferele in functiune !!). Noi si inca vreo 4-6 persoane- eram bine echipati. Dar cei in blugi si ghetute / cismulite de oras tzopaiau si tremurau de zor, de dragul unor cafelutze, beri, poze, dat cu punga la Babele.
Vremea era superba ! Un cer "ca lacrima". La ora 12 demaram de la Babele, pe schiuri si foci. Lasam imaginile sa povesteasca traseul si sa arate atmosfera de afara de la Omu. Despre cea dinauntru ar trebui sa vorbesc eu. Dar stiu ca nu voi reusi sa redau caldura cu care am fost primiti de prietenul George Porancea, de colegii si prietenii lui care erau acolo de mai multe zile. Printre ei si neobositul Ciprian Lolu. A fost o seara faina, cu ceaiuri calde si cate un pahar de vin rosu, cu multe povesti de demult si de mai curand. N-a fost nevoie sa montam corturile si nici sa scoatem saltelutele. Am dormit "boiereste" ! Cu atat mai boiereste, cu cat afara erau -22gr.C !

Tot articolul aici:
http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/01-articole-recente/pe-schiuri-spre-anul-2009

Imagini: 1 Babele-Omu la :
http://outdoors.webshots.com/album/569503868BiDSkb

2.Omu- Strunga- Santilia Mare la:
http://outdoors.webshots.com/album/569499007fhCHFu

3. Santilia Mare-Leaota si retur la :
http://outdoors.webshots.com/album/569504757oSUQTj

Cu multe urari de bine si mai ales de ture faine in 2009,

Dinu si Marlene MITITEANU

Niciun comentariu: