duminică, 15 februarie 2009

Initiere in schi de tura- Muntele Baisorii- 13 februarie 2009


Dimineata zilei de 13 febr ne-a intampinat cu multa zapada si cu un chef nebun de schi. Mai mersesem noi pe schiuri, insa tura de schi de tura propusa de dl Dinu cu o zi inainte suna mai mult decat bine.

Asa ca, la 9 dimineata, ne-am infiintat in statia de autobuz din Observator pentru a pleca in ceea ce a fost initierea noastra in schi de tura. Dl Dinu cu Max, tata (Titus) , Ana si cu mine. Dupa un drum printre gropi si zapezi, asteptand ca doi soferi ai masinilor de dezapezire sa-si termine povestile, am ajuns si noi in statiunea Baisoara, de unde incepea primul nostru drum cu schiurile de tura in picioare. Ciudata senzatia pe care o ai cand practic mergi cu schiurile...cand calcaiul nu-ti este fixat de talpa schiului, ca la schiul de partie.Ne-a spus domnul Dinu cum ar trebui sa alunecam cu ele, ca ar trebui sa se ridice numai piciorul, nu si schiul. Inceputul a fost mai greu, pana ce reuseai sa te controlezi. Si asa am pornit incet, si apoi in ritm normal pe traseul care am aflat ca se numeste de acum traseul CAR-istilor, caci toti ce-si pun pentru prima data schiurile de tura in picioare aici vin. Ce-i drept, buna alegere...urcus domol, coborare lina, sa nu iei viteza prea mare. Numai bine pentru a exersa miscarea gleznelor si controlul pe schi. Drumul prin padure a fost foarte fain, brazii erau incarcati cu zapada proaspata iar poienile prin care treceam erau foarte pitoresti, cu case de vara din lemn, colibe, ce aveau o masa cu bancute si niste lemne pe post de pat in interior.
Am avut surpiza sa ne intalnim cu un grup de iubitori de munte, de mai multe varste, acompaniati de o ceata mare de caini pufosi. Erau si stundente in grup care auzisera de CAR si vroiau sa vina la proiectii ceea ce, evident, ne-a bucurat. Dl Dinu le-a dat o carte de vizita, le-a povestit despre grup si despre club iar noi le-am spus ca la asteptam cu drag in martie. Ne-am mai imprietenit cu brazii, caci erau in drumul nostru, i-am strans tare in brate ( ca sa le simtim mirosul proaspat, nu din alta cauza!) si am savurat din plin o zi frumoasa, cu zapada multa, asa cum ar trebui sa fie o zi de iarna.
Iar acum tot ce asteptam este un nou val de zapada cu schiurile de tura in picioare:)


Multumim!
Laura Hen

Niciun comentariu: