luni, 30 martie 2009

Pe Creasta Rodnei: Cobasel, Rosu, Ineut

In seara de vineri, 13 martie, ne-am adunat 26 la cabana 'lui Dorel', langa tabara 'Valea Blaznei' din Rodnei:
Dinu si Marlene Mititeanu, Mihaela si Mihai Constantinescu, Flaviu Zapca, Ela Cotul, Adi Pop, Marcel Giurgea, Ioana Sarbu, Dragos Hazi, Cristi Chira, Dia Somogyi, Calin Floare, Giannini Iulius, Lavinia Tinca, Dana Zaharia, Sepetan Severus, Sergiu Labo, Claudiu Chiorean, Dragos Roncu, Marian Poara, Ana Ignateanu, Csaba Papp, Laurentiu Vezentan, Andi Diaconu si Mircea Munteanu.

Sambata dimineata am pornit pe o vreme destul de buna spre Vf. Rosu, unii pe bocanci, ceilalti pe schiuri.
Pe masura ce ne apropiam de creasta insa, vantul s-a intetit din ce in ce mai tare, iar zapada a devenit din ce in ce mai inghetata, combinatie ce a reusit sa puna la pamant cativa schiori.Dupa o regrupare sub Vf. Cobasel, ne-am pornit spre Vf. Rosu pe acelasi vant puternic si avand parte de o vizibilitate din ce in ce mai scazuta. In ciuda conditiilor meteo, am ajuns intr-un final aproape toti pe varf (care s-a dovedit destul de neincapator), unde am avut parte de 'oficiile' de inmanare a carnetelor de membru CAR.

La coborare am avut parte de o zapada destul de buna: tare in creasta (dar nu chiar inghetata) si numai buna mai jos. Doar deasupra stanelor de sub Cobasel am avut crusta ce se spargea necontrolabil si care ne-a dat putin de furca.
Inainte sa ajungem la cabana ne-am mai oprit pe un versant la cateva exercitii de rapel cu asigurare in piolet si recuperarea acestuia.Spre seara, ghidati de Cristi Chira, am mai descoperit cateva pante interesante de schiat in drum spre restaurantul de mai jos de cabana lui Dorel, unde ne-am adunat cu totii la o poveste, o ciorba sau un vin fiert.

Duminica vremea a fost mult mai buna, asa ca am amanat exercitiile de cautat victime in avalansa cu Pieps-uri pentru a ajunge din nou pe Vf. Rosu (da data aceasta cei 13 ajunsi aici avanad parte si de priveliste) si mai departe spre Vf. Ineut, pe creasta plina de cornise fotogenice.

Foto: Dinu Mititeanu, Marian Poara, Mircea Munteanu

Niciun comentariu: