joi, 7 mai 2009

Padis: 30 Aprilie - 3 Mai

Buna tuturor!

Puteti citi in cele ce urmeaza povestea catorva CARisti si aspiranti din sfarsitul de saptamana muncitoresc petrecut in zona Padisului. In dupamasa zilei de 30 aprilie se adunau pe taramul garii din Cluj Napoca urmatoarele personaje: Ionelia Nechiti, Raluca, Iulia Morariu, Lucian Moisuc, Mihnea Prundeanu, Stefan Cara, Sabin, Claudiu Chiorean, urmand sa completam trupa de cautatori-de-branduse la Huedin, unde ne-a ajuns Liana Dragos cu trenul dinspre Oradea. Ajunsi pe celalat taram, IC Ponor, am fost foarte bine primiti de catre doamna Dorina Mocanu. Mentionez de pe acum ca toti cei noua domni si domnite am fost tratati „ca la mama acasa” in toate zilele petrecute acolo: mancare din belsug si orice problema administrativa rezolvata prin bunavointa doamnei de care am pomenit mai devreme. Pentru acest lucru ii multumim lui Mihnea Prundeanu, care a luat legatura cu dumneaei.

Am refuzat sa ne cazam in mansarda vilei si am instalat corturile in curte, fiecare cu gandurile lui pentru ziua ce urma, sfantul 1 mai muncitoresc(tare imi place cuvantul asta).

Vineri, 1 mai, am parcurs urmatorul traseu: de la IC Ponor pe Valea Somesului Cald, Valea Paraului Alunul (cruce albastra), Poiana Ocneasa (cruce galbena), am mers apoi pe un traseu cu cruce galbena pe sub culmea ce uneste Varful Vladeasa de Stana de vale, care se intersecta cu un traseu cu punct rosu (atentie, marcaj aproape inexistent). Au urmat Cheile Somesului Cald, o scurta intrare in Cheile Radesei, a urmat versantul drept al vaii Somesului Cald si ne-am intors pe Valea Somesului Cald pana la Ic Ponor.

Traseul nu a fost greu, cu exceptia unei pante abrupte si inzapezite, dar zapada ne-a surprins in haine de vara. In schimb am traversat multe poieni acoperite cu branduse proaspat rasarite la marginea zapezii.

In seara de vineri, ne-am intors tot sub protectia vilei Ioana, la mancare si foc de tabara, prilej cu care s-au spus cateva povestioare. Totusi, a lipsit muzichiia.

In data de 2 mai, sambata, ne-am inveselit inimile cu printese si printisori jucausi, veniti in excursie. Mihnea a implicat mai multi CARisti in jocurile din parcul de aventura, astfel incat micutii rasfatati s-au distrat foarte bine escaladand panoul si mergand pe tiroliana. Incidente nu au avut loc, din parc se auzeau doar rasete si incurajari. Speram ca isi vor aminti aceasta zi diferita din viata lor si isi vor indrepta pasii catre munte.

Dupa ce jocurile cu piticotii s-au incheiat, am mers sa instalam o tiroliana ceva mai serioasa, undeva in apropierea corturilor. Am petrecut timp in mod constructiv dandu-ne cu tiroliana, mai ales ca am avut si prilejul unui schimb intercultural cu un grup de maghiari care s-au lasat „inhamati” la jocul nostru.

In seara de sambata ne-am baut ceaiurile impreuna pe o scena din lemn, fiecare in sacul lui de dormit, antrenati fiind in diverse discutii. Din nou a lispsit muzichiia.

Duminica, in ultima zi a povestii, ne-am pornit spre Padis cu masina de teren a doamnei Dorina. Acolo ne-am plimbat pana la Grajduri sa ne racorim putin si sa mancam placinte cu branza si dulceata cum numai pe taramurile acelea gasesti la unele femei totemice. Ne-am intors la Padis si apoi la Cluj pentru inca o saptamana de asteptare.


Iulia Maria Morariu.

Niciun comentariu: