joi, 12 noiembrie 2009

Haute Route (Chamonix -Zermatt pe schiuri). Proiectie la Cluj

Salutare tuturor montaniarzilor !

Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman va invita marti 17 noiembrie seara la ora 20.10 sa vedeti in timp de 45 minute 300 imagini, insotite de sunetele armonioase ale viorii lui Edvin Marton - acest Paganini contemporan cu noi- si ale orchestrelor cu care a inregistrat prelucrari ale unor compozitii celebre.Imaginile au fost realizate de Marlene si Dinu Mititeanu, doi dintre cei 7 car-isti care alaturi de alti doi amici straini ai lor au parcurs in primavara etapele 3-6 (cele elvetiene) ale celebrei "Haute Route"- Chamonix-Zermatt pe schiuri de tura. Din cauza pericolului de avalanse existent la sosirea in zona, au renuntat la primele doua etape, cele aflate pe teritoriul francez. Dar pregatirile/antrenamentele facute timp de 4 zile pe versantul italian al Alpilor, in zona Cervinia , unde avalansele fusesera declansate preventiv, au compensat neparcurgerea etapelor 1-2. Volens-nolens (mai mult volens!) tot acest periplu are ca leit-motiv Fascinanta Piramida-(vezi daca vrei: http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/17-ture-externe/fascinanta-piramida)- cum ii spune dl.Dinu - semetzului, inconfundabilului Matterhorn pe care l-au inconjurat si fotografiat de aproape din mai toate directiile, pe o vreme in cea mai mare parte de exceptie. "Coborarea pe schiuri de pe vf.Breithorn Vest (4.165 m) pana in parcarea statiunii Cervinia (2.050 m ) si coborarea finala din Col de Valpelline ( 3.540 m) pana la primele case din catunul Zmutt al Zermatt-ului- au fost punctele forte ale turei, atat ca lungime cat si ca spectacol, caci defilam tot timpul pe langa Matterhorn"- ne-a marturisit dl.Dinu.

Relatarea detaliata a turei exista la : http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/17-ture-externe , iar primul episod a aparut in nr. recent al revistei "Romania Pitoreasca" (existenta in Cluj la magazinul Altisport- ATTA ).

Proiectia va avea loc ca in fiecare marti seara, la ora 20.10 in Amfiteatrul "Gh.Bilascu" al Universitatii de Medicina si Farmacie, aflat langa Casa de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor si apoi pe langa gardul Clubului Karma.

Speram ca cei care veti reusi sa acceptati invitatia, sa aveti o seara placuta langa oameni care iubesc cu pasiune Muntele.

Va asteptam cu drag,
CAR Sectia Universitara Cluj

Niciun comentariu: