miercuri, 2 decembrie 2009

In Memoriam - Radu Crisan


Radu a plecat dintre noi. Mult prea devreme pentru viata pe care o avea in fata, pentru noi care am pierdut un prieten, pentru munte ale carui carari o sa-i duca dorul. Prietenii ii spuneau Zapacitu', pentru ca era vesel si aiurit si ne facea sa radem. Felul lui energic de a fi si pasiunea care o avea pentru munte ne facea intotdeauna sa vedem in el un om sincer cu care era usor sa legi o prietenie. Cand l-am cunoscut imi povestea pe tren ca lucreaza, si eram destul de mirat ca totusi a inceput destul de repede acest lucru, apoi mi-a zis ca lucreaza ca sa-si poata lua costumul mammut de trei straturi. Nici nu stiam atunci ce inseamna asta, tot ce am retinut este ca lucreaza ca sa adune echipament ca sa mearga pe munte. Aceasta e pasiunea pe care am vazut-o la el la fel de puternica tot timpul cat l-am cunoscut.

A fost un om sincer si frumos, cu care era o placere sa cutreieri cararile muntilor si sa vorbesti. Un prieten care ne-a impartasit visurile si turele dorite si care ne-a sfatuit mai apoi ce echipamente sa ne mai cumparam. Va fi mereu prezent in gandurile noastre si in inima muntelui pe care l-a iubit. Cred ca toata lumea care l-a cunoscut si a iesit intr-o tura cu el ii va simti lipsa.

Odihneste-te in pace, Radu Zapa', nu te vom uita niciodata!


4 comentarii:

Dumitrel Marius spunea...

Ma simt trist. Nu l-am cunoscut dar stiu ca toti avem aceeasi iubire: muntele. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Silvique_ms spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca! :(

Anonim spunea...

Am aflat de plecarea lui Radu in LUMEA ingerilor la Lira Dianthus de week-end-ul ce tocmai s-a sfarsit... L-am intalnit de 2 ori la munte si mi-a fost drag, chiar daca poate multi il considerau curios de vorbaret si exapansiv pentru un baiat. Condoleante familiei si Dumnezeu sa il odihneasca!

Anonim spunea...

Ultimul drum…

" Drumul pe poteci de munte
Nu tot timpul te duc,
In locul inspre care te indrepti…
Varfurile sunt multe,
Potecile sunt inguste;
Pentru el ultimul drum a fost
Sau un nou inceput intr-o alta lume.
Poteca de sub picioarele lui s-a desprins,
Dar zborul nu era pentru el.
Intr-un impact cu pamantul,
Radu doar amintire a mai ramas
Si de acolo din cer va supraveghea,
Pasi drumetilor pe munte …".