miercuri, 3 martie 2010

Cautand primavara pe Dl. Capatanilor si Dl. Mare

Duminica, 28 Februarie

7:00 - cu ochii inca grei de somn, si cu zorii de ziua peste noi, ajung in parcarea din Cipariu, pe jumatate mirata ca nu vad pe nimeni cu rucsac in spate dar iese Aron din masina si incepem sa discutam despre dentisti si vreme.

Incetul cu incetul, timp de 20 de minute incepe sa apara mai toata lumea: Dia Somogyi, Razvan Samoila, Adi Pop, Iulia Brumboiu, Raluca Leuca, Aron Gabor, Dragos Roncu, Ana Ignateanu, Marian Poara, Ionelia Nechiti, Lucian Moisuc, Marlene si Dinu si eu. De la o plimbare programata numai cu 3 oameni, vom fi 17 ! Constatam ca s-ar putea sa avem prea multe masini, dar ne pornim totusi spre benzinaria OMV de pe Calea Turzii, unde Oliver Kiss si Liana (Lilu) Dragos, ar fi trebuit sa ne astepte. Numai ca ei nu erau acolo, pentru ne asteptau la MOL, dar ne-am regrupat curand. Dupa ultimele cumparaturi si reimpartiri in masini, Aron renunta a mai merge cu masina lui, vine cu noi in masina lui Razvan. Din Turda o “culegem’ si pe Oana Suciu.

8:30 - suntem pe valea Ariesului, soarele se chinuie timid sa alunge ceata si norii destul de cenusii, Razvan il ajuta cu ACDC. Si il si convinge sa iasa din nori. Se anunta o zi foarte faina. La Confluenta vaii Posaga cu Ariesul cotim spre dreapta.

9:30 - am ajuns in Orasti (nu, nu am mancat o litera ), debarcam, ne echipam si plecam voiniceste la deal, pe un drum de tara, strabatand satul, deocamdata. La biserica, trecem printre morminte mai vechi si incepem urcusul pe plaiurile mioritice. Padurea inca doarme somnul de iarna, dar ochiul este vrajit de covorul de frunze depus in toamna trecuta. Dupa 5 minute luam o scurta pauza de dezechipare si poze.


Urcam voiniceste versantul impadurit in grupuri grupulete cu povesti si glume, amintiri si povete. Iesim pe culme si soarele iese odata cu noi, din nori. Ne bucuram de razele lui si admiram casele motesti ivite ici si colo.

Mergem intr-un ritm lejer, pentru ca fotografii sa aiba timp sa imortalizeze primvara timida.


13:30 - lumea incepe sa simta foamea, ajungem intr-o sa si coboram la restaurantul de 4 stele cu locuri cu priveliste nemaipomenita unde ne adapostim de un vant ce ne aminteste ca e inca iarna, si mancam.


Urmeaza un moment festiv cand dnul Dinu a inmanat carnetele de membru lui Aron si sotiei sale (care l-a primit in absenta), Iuliei si lui Adi.


Se hotaraste apoi ca in loc sa mergem pe vale spre sat, o sa coboram si ne urcam pe Dealul Mare si apoi sa ne intoarcem spre sat lpe culmea lui. Si asa a inceput coborarea pe valea unui rau, innoroiri si vreo 2 podete de traversat.Dupa, la piece de resistance, al doilea urcus serios al zilei, kamikaze, prin padure si pe urma pe pasune, urcus care din mine a scos untul. Am ajuns sus dupa vreo 5 pauze, cu limba scoasa de un cot. Dupa asemenea chin, o plimbare lejera pe curbe de nivel si cumpene de ape a fost mai mult decat o placere.

Desi de la vantul rece imi inghetau mainile si fata, iar soarele nu se mai lasa convins sa iasa din nori, compania buna si peisajul de vis, plus fericirea la gandul ca am iesit dintre betoane, chiar si pentru o zi, au facut aceasta zi perfecta.


16:30 - suntem deasupra satului, vedem biserica, punctul de plecare, asa ca ne hotaram sa mai luam o pauza de masa ocazie cu care ne-am luat la revedere de la Bedeleul si Scarita Belioara, Dealul Capatanilor si Dealul Mare.


18:30 - toata lumea e inapoi in masini, ne luam la revedere si plecam spre Cluj.


Am parcurs aproape 18 km in pas de plimbare cu niste oameni minunati si am gasit semne ca primavara o sa vina in curand.


Fotografii: Marlene Mititeanu, Aron Gabor si Marian Poara
Text: Laura Giurgea

Un comentariu:

Silvique_ms spunea...

Foarte frumoasa tura si pozele ... ;)