vineri, 19 martie 2010

Tăbără de iniţiere în ture de iarnă (13-14 martie 2010)

În iarna asta, a doua tabără de iniţiere în ture de iarnă organizată de CAR Secţia Universitară Cluj a avut loc în Pasul Rotunda (prima a fost in Retezat in 12-14 febr. cu 37 persoane), iar cabana de acolo reprezintă punctul de întâlnire al tuturor celor care şi-au exprimat dorinţa de participa. O parte din numeroasa trupă soseşte încă de joi seara, restul urmând să ajungem în seara următoare, evident în funcţie de cât de repede ne putem desprinde fiecare de treburile cotidiene.

Variante de acces către Rotunda sunt vreo trei, care mai lungi care mai scurte, care mai bune, care mai rele, însă majoritatea a ales ruta: Cluj- Bistriţa- Vatra Dornei- Iacobeni- Pasul Rotunda.
În zonă iarna încă mai face regulile astfel că undeva după localitatea Ciocăneşti un echipaj al poliţiei ne înştiintează că soşeaua e acoperită cu zăpadă, deci se circulă în condiţii de iarnă.
Cu ajutorul cauciurilor de iarnă urcăm fără nici o problemă chiar până la destinaţia noastră: cabana din Pasul Rotunda. Deşi am trecut pe lângă ea la sfârşitul lui noiembrie 2008 nu mi-am imaginat că înăuntru sunt aşa conditii bune: la primul etaj camerele au băi proprii (90 lei/noapte/c. dublă), la mansardă băi pe hol (80 lei/noapte/c. dublă), acces la bucătărie, living cu sistem audio, şemineu, fotolii comode...
Cei ce au mers de joi, au urcat vineri către masivul Suhard, însă din cauza vremii (white-out), au mers doar până pe vârful Cociorba (planul iniţial fiind de a urca până pe vf. Omu).

Cu paşi mărunţi (foto: Ana Ignăteanu)

Iarnă adevărată! (foto: Oliver Kiss)

Răsfiraţi (foto: Călin Floare)

Alina Cirja


Articoul complet la http://bandarosie.blogspot.com/2010/03/tabara-de-initiere-in-ture-de-iarna-13.html

Niciun comentariu: