joi, 29 iulie 2010

Vrem biciclete pentru copii!

Vlad Sancraian are o initiativa excelenta la care putem lua parte cu totii. Iata apelul lui:


Vreau sa fac rost de cateva biciclete mai vechi, care nu mai sunt folosite, pe care sa le reconditionez/ repar si sa la ofer copiilor de la Centrul de Plasament "Prichindelul" , din Grigorescu de vis-a-vis de strada Rosetti (daca vor fi mai multe biciclete, le voi oferi si altor centre). Am vorbit cu directoarea de acolo si a fost foarte incantata de idee. Mi-a spus ca ar prinde foarte bine avand in vedere ca acum copiii sunt in vacanta.... In plus, mi-a spus ca ar fi foarte bine si constructiv pentru copii daca ar fi si ei implicati in procesul de reconditionare si apoi de intretinere a bicicletelor. Ideea se poate materializa, insa am nevoie de ajutor.Concret, ar fi nevoie de:

1. Biciclete
Nu conteaza:
- marimea - copiii de la centru sunt de varste diferite, deci teoretic, si de marimi diferite :)
- forma
- gradul de "degradare" - la o adica o bicicleta poate fi folosita ca "donatoare" de piese, daca nu mai poate fi salvata
Surse: biciclete mai vechi de-ale voastre, de-ale prietenilor, vecinilor, copiilor etc. cu mentiunea ca sunt cu atat mai bune cu cat suma de bani care trebuie investita in repararea lor e mai mica.

2. ajutor din partea celor care au masini la aducerea bicicletelor "la reconditionat" la mine (Grigorescu)
3. oameni cu talent care ar dori sa vopseasca bicicletele intr-un mod cat mai vesel (daca vor fi biciclete care sa necesite vopsire)
4. ajutor pentru procurarea de piese de schimb, vopsea, smirghel etc. (daca e nevoie)
5. ajutor la reparat, reconditionat, vopsit, instruit copiii in intretinerea si repararea bicicletelor
5. cineva mai priceput la fotografiat si care sa detina si un aparat mai bunicel care, atunci cand bicicletele vor fi oferite copiilor, sa vina sa faca niste poze
6. oameni care sa vina sa oferim bicicletele, daca vor fi mai mult de 2 (atatea pot duce eu)
7. un atelier unde se fac suduri (daca va fi nevoie)
8. idei, propuneri, sugestii, orice pentru ca actiunea sa aiba cat mai mare succes!


Daca vreti sa dati o mana de ajutor, aveti o sugestie sau pentru orice alta problema va rugam sa ne contactati pe adresa: car_sectia_universitara_cluj(at)yahoo.com


Multumim frumos si speram ca vom avea sprijinul necesar pentru ca prichindeii sa se bucure de biciclete!

4 comentarii:

Anonim spunea...

AM si eu o bicicleta first bike nu trebuie foarte mult reconditionata,as dori sa vi`o dau cu mare placere dar sunt din deva oricum pt orice eventualitate Alexoooo_tzu@yahoo.com toate cele bune si succes

cosmin spunea...

am 2 biciclete, nu stiu cat ar costa repararea dar le-as dona cu placere. una pot sa o duc personal, cealalta nu. astept mail pe kiro0@yahoo.com pentru adresa.

Anonim spunea...

vreau sa luam legatura pt.o posibila sponsorizare(nu promit nimik dar incercam) mai de anvergura.nr.meu de tel.0740833626 Misha.:)

Mihaela C. spunea...

Am mai gasit si eu o bicicleta in Grigorescu "atata k nu i-s umflate rotile si nu merge frana parca" - cine poate s-o ia si s-o puna "pe roate"?