miercuri, 13 octombrie 2010

Tabara de escalada CAR Univ. - Oct. 2010, Cetatea Lita

Dupa cum stiti sambata si duminica a fost a 6-a tabara de escalada CAR Univ. in zona Cetatii Lita (Liteni). Am fost 35 de participanti din Brasov, Tg. Mures si Cluj.
Am ajuns sambata dimineata pe un frig patrunzator dar ne-am incalzit repede in jumatatea de ora cat am parcurs pe jos drumul din sat pana in zona cetatii. Pentru sambata am ales zona Stancile Ciobanului si primele trasee le-am facut pe o stanca extrem de rece abia simtindu-ne mainile. Dupa ce soarele a inceput sa scalde peretii a fost ceva mai bine, chiar placut intre doua rafale puternice de vant. Cu tot frigul cei mai temerari au rezistat la faleza pana la lasarea intunericului. Seara am avut foc de tabara, cantece la chitara, carnati si slanina prajite...

Eh, daca sambata a fost cum a fost duminica a fost o vreme de vis: soare, cald si fara vant. Ne-am impartit in doua echipe: una a mers Sub Cetate si cealalta la Sirul Pietrelor doua zone apropiate intre care lumea se putea plimba usor asa ca pana la urma cam toti au catarat la ambele faleze. Desi initial planuiam sa incheiem ziua de duminica la ora 3 pentru a avea timp sa strangem tabara, pana la urma ne-a prins din nou noaptea in perete recuperand echipament si sincer ar fi fost si pacat sa nu stam lacat de frumoasa a fost vremea.

Am incheiat pe la 10 la o ciorba fierbinte si gogosi in Vlaha iar acasa am ajuns dupa 11.

Am vazut multa ambitie, determinare, progrese ale celor care la editiile anterioare au fost incepatori, bucuria catararii, atmosfera de prietenie si multa voie buna.

Inchei multumindu-le celor care ne-au ajutat cu organizarea, in special lui Mihnea, Akos, Dragos si Serghei (sper ca data viitoare se vor implica mai multi); celor care si-au pus echipamentul "la bataie" (fie ca l-am luat fie ca l-am refuzat pentru ca deja era prea mult) si tuturor participantilor pentru atmosfera de pe parcursul celor 2 zile.

Mihai C.


Foto: Ana Ignateanu, Mihai Sava

Niciun comentariu: