luni, 1 noiembrie 2010

Proiectie la Cluj marti seara: DOLOMITI

Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman va invita sa va convingeti ca Dolomitii sunt munti fascinanti care trebuie vazuti sau revazuti, mai ales ca sunt destul de accesibili, cu poteci bine marcate si asigurate.

Va vom prezenta in reluare doua suite de imagini din ani anteriori:

1. Fascinatia Dolomitilor - Imagini din vara 2006 din: Sorapis, Tofana
di Mezzo, Tofana di Rozes, Cristallo, Nuvolau, Marmolada, Civetta,
Sella, Sassolungo, Catinaccio/Rosengarten. Selectie de imagini din 11
zile cu vreme superba, cu celebra statiune Cortina d'Ampezzo si cu
altele similare la picioarele noastre.Daca doriti, gasiti relatate acele zile in cap. 17 al site-ului:

http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/

Va citez doar un fragment despre Civetta, cu al sau impresionant "Il parete del pareti" pe la baza caruia am trecut in 2006 :

" Defilam incet prin fatza lui . Imi vine sa ma ciupesc, sa ma conving ca nu e vis. Raman uimit sa constat ca primul traseu de gr. VI din istoria alpinismului- realizat aici in 1925 de bavarezii Emil Solleder si Gustav Lettenbauer (aflasem asta cu multi ani in urma dintr-una din cartile maestrului Ionel Coman) e in zona de inaltime maxima a peretelui:1.160 m ! Au "muncit" sub dusurile unor cascade si printre caderi de pietre timp de 15 ore ! Cu echipamentul de atunci ! Iar pana in 1934 au fost realizate inca 14 noi trasee de gr.VI in acest perete ! Cu acelasi echipament: corzi de canepa, fara hamuri, fara casti, fara incaltaminte sofisticata, fara telefoane mobile si asigurari mobile, fara masini de gaurit stanca, etc. "

Suntem convinsi ca prietenii care au urcat Eigernordwand-ul, Walkerul, Integrala Peuterey si altii, vor urca si trasee din acest "perete al peretilor" !

2. Hoinari prin Dolomiti- imagini din 2008 din masivul Dolomiti di Brenta si din nou in Civetta- de data asta si pe varf, urcand din partea opusa si admirand la poale lacul Alleghe, lac de baraj natural ca si Lacul Rosu al nostru. In 1772 o uriasa alunecare de teren din munte a format lacul si a acoperit trei sate !

Proiectia de marti 2 noiembrie dureaza 42 de minute si va incepe ca de obicei la ora 20.10 in in Amfiteatrul "Gh.Bilascu" al Universitatii de Medicina si Farmacie , aflat langa Casa de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor si apoi pe langa gardul Clubului Karma.

Sala noastra este mica, dar, asa cum stiti, a reusit de fiecare data sa-i primeasca pe toti iubitorii de munte care au raspuns invitatiei. Iar cand am avut (si vom mai avea) invitati speciali, am obtinut si vom mai obtine o sala mai incapatoare.

Ne bucuram ca prognozele meteo ne anunta ca vom avea un week-end fain cu totii in muntii sau prin alte locuri dragi prin care vom merge fiecare.

Pe curand,
Dinu si Marlene Mititeanu

Niciun comentariu: