vineri, 10 decembrie 2010

Masa rotunda despre avalanse la Cluj

Dragi iubitori ai muntelui,

Se apropie iarna, vacanta. Multi dintre noi vom petrece mai putine sau mai multe zile si PE munte, nu doar acasa sau LA munte .Si stiti ca e mare diferenta intre PE si LA. Din vacanta PE munte dorim fiecare sa ne alegem numai cu bucurii, nu si cu necazuri. Sa ne intoarcem de pe munte si cu poze faine , dar si doar cu amintiri faine, nu si cu unele triste sau foarte triste.
Asa ca e bine ca fiecare sa stim macar notiuni de baza pentru a evita accidentele posibile pe muntele inzapezit. Caci am spus si repet parerea mea:


"Nu Muntele este periculos, ci felul in care unii abordeaza muntele".Pentru a va ajuta pe cei care aveti mai putine cunostinte si mai putina experienta despre avalanse si despre alte pericole ale iernii in munti,

Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman va invita la o "masa rotunda" cu tema :


"Cunoasterea si evitarea avalanselor" .


Data si locul: MARTI 14 dec, ora 20.10 in Amfiteatrul "Gh.Bilascu" al Universitatii de Medicina si Farmacie , aflat langa Casa de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor si apoi pe langa gardul Clubului Karma.

Invitati speciali: Narcisa MILIAN (ANM) si Adrian DAVID (Salvamont Sibiu)

Moderator: Dinu MITITEANU


Pentru a intelege mai bine problema ce o vom discuta si ca suport pentru eventuale necesare intrebari, va recomand a citi in prealabil:


Multe imagini foto si filme cu tema asta gasiti pe internet. Asa ca nu va vom prezenta decat putine imagini foto; dorim sa fie mai mult o "discutie la gura sobei" sau "in cortul mare al unei tabere alpine de iarna".

Lectii practice pentru cunoasterea zapezii, am facut si vom mai face si in iarna care urmeaza. Ele se adreseaza celor interesati de activitatea si atmosfera din Clubul nostru.

Va asteptam, iar celor care nu veti putea veni, va dorim acum o Vacanta placuta si Sarbatori fericite !

Dinu Mititeanu

Niciun comentariu: