joi, 2 decembrie 2010

Invitatie: "Traversand Mont Blancul", proiectie la Cluj

Avand forma de cupola, se pot face mai multe combinatii de traversare peste varf, adica de parcurs la coborare alt traseu decat la urcare.Noi am parcurs traseul:
Urcare: Les Contamines- cabanele Miages- ref.Plan Glacier- ref.Durier- Aiguille de Bionassay- Dome- ref.Vallot- Mont Blanc Coborare: traseul "3M" : Mont Blanc- Mont Maudit- Mont Blanc du Tacul -Col du Midi- Ref.Cosmiques si apoi cu telecabina pana in Chamonix.
In cea mai lunga zi- peste 19 ore , a fost 20 iulie, intre ref.Durier (plecare cu ceva dupa ora 3 din noapte) si sosire la ref.Cosmiques cu ceva inainte de ora 23!

Coincidenta face ca si prima mea urcare pe Mont Blanc a fost tot in 20 iulie, dar in urma cu...37 ani !. Atunci pe traseul cel mai frecventat si la ora actuala: Nid d' Aigle- ref. du Gouter- ref Vallot. Si cu coborare tot pe acolo.! Dar atunci ajunsesem pe varf la ora 7 dimineata (dormisem la ref. Aiguille du Gouter), acum la ora 16.
Desi vremea a fost superba, criza de timp nu ne-a permis ca din vf.Mont Blanc sa facem o deviere spre sud, spre vf.Mont Blanc de Courmayeur- cum recomandau Silvia Murgescu si Catalin Pobega, sa vedem acel peisaj fantastic: partea finala a crestei ce i-a condu pe ei spre Varf, in a 5-a dimineata a senzationalei lor ascensiuni "Integrala Peuterey ". Probabil ca traseul folosit de ei la urcare (au coborat tot pe "3M" ) e al 2-lea ca dificultate dupa Pilierul Freney.

Relatarea traversarii facuta de noi se poate citi la:

http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/01-articole-recente/hoinari-prin-alpi-ep-2-marea-traversare

Cateva imagini la : http://outdoors.webshots.com/album/578339849FrQfKE (urcarea)

si la : http://outdoors.webshots.com/album/578346567ujqUdd (coborarea).

Pe care sunteti interesati de mai mult, va invitam la o proiectie-auditie muzicala de 40 minute (200 de imagini ).

Proiectia va fi una dintre cele organizate sistematic de Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman si va incepe MARTI 7 DECEMBRIE la ora 20.10 in Amfiteatrul "Gh.Bilascu" al Universitatii de Medicina si Farmacie , aflat langa Casa de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor si apoi pe langa gardul Clubului Karma.

Cei mai de departe, daca ne veti solicita, va vom da link-ul cu care o veti putea descarca de pe transfer ro (va ramane acolo 10 zile), unde o vom posta dupa proiectia publica anuntata.

Aceasta suita va incheia "Stagiunea de toamna" a proiectiilor organizate si prezentate de clubul nostru. Le vom relua la inceputul semestrului II al anului universitar, deci dupa 1 martie 2011. DAR: in seara de 14 dec. , in acelasi amfiteatru, vom organiza o "masa rotunda" cu tema "Cunoasterea si evitarea avalanselor" .

Dinu si Marlene Mititeanu

Un comentariu:

iuliansirbu spunea...

Imi puteti trimite va rog linkul pentru aceasta proiectie? Va multumesc!