marți, 25 ianuarie 2011

Prin padurea de argint

Daca iubesti natura, gasesti in fiecare iesire motive de a te bucura!

In tura de duminica 23 ian. am nu am mers pe creste spectaculoase, cu privelisti "pana dincolo de zari", nu am parcurs brane ametitoare si nu am depasit saritori ca in Piatra Craiului sau Bucegi. Nu am carat in spate bagaje de serpasi. Nu am facut plaja pe maluri de lacuri alpine sau langa izvoare cristaline. Nu am avut soare sau macar petice de cer albastru !Dar am fost bucurosi de reintalnirea cu Mama Natura. Am ascultat cu sufletele "mandra glasuire a padurii de argint" de care ne spune Poetul ("De treci codrii de arama..."). Si ne-am delectat ochii cu "argintul' cu care erau invelite trupurile mestecenilor si mai ales cu "argintul" cu care erau incarcate crengile copacilor.


Chiar si prima parte a turei, dupa plecarea din valea Ariesului, din Salciua, mersul pe drumul de pe linistita vale Salciuta, a fost placut.Iar mai apoi, urcand prin padure spre culmea Turcestilor si mergand prin zapada imaculata, ne simteam a fi o ceata de exploratori ai necunoscutului, dar mai ales ai Frumosului. Si Frumosul exista si in Noi, in trupa noastra, eram TOTI 19 confrati intru pasiune !


randul de sus: Andrei, Ibi, Reka, Laci, Simona si Ovi Guja, Gabi Jurca, Laura Hurdubaea, Mihai Jiga, Maria Boer, Ducu Jiga
randul de jos: Vlad, Lori Tompa, Dinu, Alexandra Tibu, Oana Matei, Bogdan Boer, Horia Tibu

Tura asta ne-a incitat desigur sa revenim candva pe acolo, sa parcurgem si zona Pufesti, in care ziua scurta de acum nu ne-a permis sa ajungem, sa vedem/revedem si alte culmi din Apusenii nostri, in care de fiecare data ne simtim si hoinari prin Trecut si hoinari prin Frumos.

text: Dinu Mititeanu
foto: Marlene Mititeanu

Niciun comentariu: