miercuri, 23 februarie 2011

Fane Tulpan la Cluj. Proiectie film din expeditiile sale

Sectia  Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman  deschide in seara de 1 martie  "stagiunea de primavara" a proiectiilor de imagini din muntiVom relua proiectiile saptamanale cu un martisor mai altfel :  Vom avea din nou un invitat special: alpinistul sibian Teodor Tulpan pentru prieteni Fane . Omul care este instructor national SALVAMONT, ghid montan, instructor ski-alpinism;    fondator al  Scolii  de Munte EVEREST.  Numita asa  caci Fane e omul care  in 22 mai 2003 a ajuns pe varful Everest  .  E doar una din numeroasele lui "ispravi", printre care se numara si senzationale zboruri cu parapanta de la mare inaltime..Va redau :

"*1999 - expeditie in muntii TIAN SHAN, escaladeaza vf. KHAN TENGRI - 7010 m. Realizeaza in premiera in zona Tina Shan    lansarea cu parapanta de la 6.000 m, dupa ce in prealabil urca de doua ori pe varf, incercand sa se lanseze de acolo" .

Iar in 9 mai 2003 - pe  Everest  se lanseaza cu parapanta de la altitudinea de 7.080 m, imbunatatind recordul mondial de durata (neomologat) zburand 30 de minute;"

Dar despre bogata sa activitate alpina cititi aici: 

http://www.tulpan.ro/ro/about-us.php 

Fane ne va  proiecta  in  29 de minute filmul "Chemarea Muntelui" , secventa din mai multe expeditii ale sale.  Asa ca va ramane suficient timp pentru a-i  adresa intrebari, la care Fane raspunde intr-un stil inconfundabil, stiut bine de prieteni.   Cateva secvete (trailer) le puteti vedea aici: 


   
Proiectia va incepe ca de obicei la ora 20.10 in Amfiteatrul  "Gh.Bilascu" al Universitatii de Medicina si Farmacie , aflat langa Casa  de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile  Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor, apoi pe  langa gardul Clubului Karma si la stanga.

Ne va face placere sa va uram din nou "Bine ati venit" ! 

Va asteptam cu drag  deoarece stim ca veniti din Drag de Munte ! 

Dinu  MITITEANU

Niciun comentariu: