joi, 24 martie 2011

"Anotimpurile Muntelui 2010" Proiectie la Cluj, marti 29 martie

Dragi prieteni ai Muntelui, 

Va invitam cu drag ca intr-o ora de seara, sa vedeti imagini din munti prin care ati fost si din munti in care va indemnam sa mergeti. Sa le vedeti pe ecranul dintr-un  amfiteatru al  Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj, amfiteatru  care poarta numele unui om care a iubit cu pasiune  natura si muntele.  Credem ca profesorul Gheorghe Bilascu- nascut in Petrova din Maramures - ar fi mandru daca ar sti se se intampla in serile de marti in sala in care Domnia Sa - intemeietorul in 1919 al  invatamantului superior stomatologic din Romania - a tinut cursuri studentilor, dandu-le din vasta sa experienta castigata la clinicile din  Viena si Budapesta.In 45 de minute se vor succeda 365 de imagini din muntii pe care ii iubim si ii iubiti, in care noi doi haladuim peste 100 de zile in fiecare an . Imaginile vor fi in ordine cronologica - intre doua "revelioane" pe munte. Nu cate o imagine din fiecare zi a anului, ci cate 6-15 din 28 de ture in care am avut vreme mai buna. Ne le vom  comenta,  le vom lasa pe ele "sa vorbeasca", sa va incante ochii  si vom lasa muzica ce le va insoti sa va  incante si ea  sufletele.

Ca intr-o parapanta imaginara, veti calatori cu noi  prin muntii Baiului si Neamtului, Basarab, Retezat, Rodnei, Iezer-Papusa, Persani, Cernei, Mehedinti, Maramuresului, prin imprejurimile Cheilor Bicazului, prin Alpii francezi si elvetieni, prin  Fagarasii, mai altfel, prin muntii Lotrului, Ceahlau, Obcine bucovinene.  Prin unii vom trece de mai multe ori, in mai multe anotimpuri. Mai ales prin "muntii de langa noi" - Apusenii- atat de dragi noua, clujenilor, munti  mai mici, dar incarcati de Frumos, de Istorie  si de Nostalgie,   munti in care de fiecare data ne simtim  "hoinari prin trecut"... 

Vom trece impreuna  de mai multe ori de la iarna la primavara/toamna sau invers, dupa altitudinea din acea tura si dupa capriciile vremii. Vom marsalui pe bocanci in unele zone prin care alta data am alunecat -la deal si la vale- pe schiuri. Veti vedea ca am facut si ture lungi, cu bagaje grele, mai ales pe zapada (dar niciun bagaj nu e greu daca iubesti Muntele !).Dar am facut  si unele ture lejere, de o zi, din dor de munte si de dragul unor "elevi la Scoala Muntelui". In unele am fost doar noi doi,  autorii acestei suite foto, dar in multe cu  grupuri mai mici sau chiar de 20-30 (record 39 !) colegi din Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman (vedeti daca doriti: http://carclujuniv.blogspot.com/

Este a 7-a suita de acest gen, inaugurata cu "Anotimpurile Muntelui 2004".  Unii -tineri iubitori ai Mariei Sale Muntele, dar si unii  veterani ai Muntelui-  ne-ati onorat cu prezenta la suite anterioare; Va multumim !  Aparatele noastre foto si-au inceput  deja "munca" la "Anotimpurile Muntelui 2011" !  "Carti postale" care sunt o "avanpremiera" la suita viitoare, gasiti la:  http://community.webshots.com/user/dinu_mititeanu. Sa le revedem impreuna, sanatosi peste un an, pe ecran mare ! 

Proiectia va incepe  ca de obicei la ora 20.10 in in Amfiteatrul  "Gheorghe Bilascu" al Universitatii de Medicina si Farmacie , aflat langa Casa  de Cultura a Studentilor, pe latura dinspre dinspre Clinicile  Universitare. Intrarea se face pe langa mesele florareselor si apoi pe  langa gardul Clubului Karma. 

Cu dorinta de a va oferi bucurie din bucurie !  Tot cu dorinta asta va anuntam pe cei care nu puteti participa la proiectie si doriti s-o vedeti, sa ne scrieti pe adresa personala, pentru a va trimite link-ul  transfer.ro de unde o veti putea descarca !

Dinu si Marlene MITITEANU

Un comentariu:

Unknown spunea...

Minunata prezentare. Felicitari