miercuri, 21 septembrie 2011

MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI, joi 22.09 - Editie speciala dedicata "Zilei Europene fara Masini"

JOI, 22 septembrie 2011, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 49-a din seria “critical mass” inceputa ca serie lunara in septembrie anului 2007 in continuarea celei 
anuale incepute de CCN in 1998).

Va avea un caracter aniversar prin faptul ca marcheaza patru ani de la inceputul seriei lunare si un caracter special prin faptul ca se tine nu in ultima joi a lunii, ci in penultima, fiind dedicata zilei de 22 septembrie - Ziua Europeana Fara Masini.

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi, ca de obicei, in parcul I.L.Caragiale, langa Palatul Telefoanelor, cu acces din str. Baritiu), incepand cu ora 17:30. Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00.

Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane 
durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala. Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare 
in comun a biciclistilor clujeni.

Traseul propus pentru mars este: Parcul I.L.Caragiale - str.C-tin Daicoviciu - str.E.Isac - str. Gh.Sincai - p-ta L.Blaga - str.Republicii - str. Avram Iancu - p-ta T.Cipariu - bd.N.Titulescu - str.Unirii - str. Al.Vaida-Voevod - str.Teodor Mihali - p-ta Marasti - bd.21 Decembrie 1989 - str. Memorandumului - str. Petru Maior - p-ta L. Blaga - str.Napoca - bd. Bd. Eroilor - p-ta. A. Iancu, str. Cuza Voda - p-ta. 
Mihai Viteazul - str. Regele Ferdinand - Parcul I.L. Caragiale.

Marsul va fi urmat de la ora 19:30 la Biblioteca "Heltai" de proiectie foto si dezbatere publica privind circulatia cu bicicleta in Cluj-Napoca intre promisiunile autoritatilor si realitatea din teren, cu intrare libera.

Detalii despre actiunea de joi si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe site-ul www.reactieinlant.ro , pe www.ccn.ro si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com.

GÉZA GRÖLLER
vicepresedinte si coordonator actiune – tel. 0755-771079

RADU MITITEAN
director executiv – tel. 0744-576836


(Sursa imaginii: http://www.reactieinlant.ro)

Niciun comentariu: