miercuri, 5 octombrie 2011

Reluarea proiectiilor cu imagini din munti: “Amintiri albe din Muntenegru”, marti 11 Oct.

Sectia universitara Cluj a Clubului Alpin Roman, deschide peste o saptamana,  in seara de MARTI  11 octombrie "stagiunea de toamna" a proiectiilor de imagini din munti.
ATENTIE ! Amfiteatrul "Gh.  Bilascu " al Univ. de Medicina in care de 6 ani organizam aceste proiectii va fi o mai lunga perioada in renovare. Asa ca proiectiile vor avea loc in AMFITEATRUL "George Valsan" (sala 43 de la et.1) al Facultatii de GEOGRAFIE, cladirea din dreapta cand urcati de pe str.Clinicilor spre Institutul de Speologie si caminele studentesti "de jos". Sala in care multi ati mai fost cand- avand invitati cu suite deosebite- am folosit tot acel amfiteatru. Pentru amabilitatea de a ne accepta, multumim si acum, aici,  Decanatului Facultatii de Geografie si dragei noastre Cristina Patrascu-Bolog- colega de club , care e geograf si  cadru didactic al Facultatii. 


In vara asta si mai multi colegi de sectie au facut ture si in munti din afara grenitelor. Dar toti au facut ture faine -in grupri mai mici sau mai mari si in muntii de acasa. Imagini faine din munti ne place tuturor sa vedem si sa revedem- ca un surogat cadn suntem obligati sa fim departe de muntii dragi.  Pana ce fiecare isi va pregati suite noi, vom revedea cu placere suite in reluare. Si desigur, ca si in anii trecuti,  vom avea periodic si cate un invitat special, alpinisti de exceptie cu realizari si cu imagini de exceptie.

Deschidera stagiunii va fi cu o reluare  a unei suite ce a placut mult. Caci e realizata de dragii nostri Dan Tautan si Dia Somogyi, care  in mod indiscutabili  fac cele mai frumoase fotografii de munte dintre noi toti cei aproape 200 de membri si aspirati din carclujuniv.  Redau invitatia autorilor:

“Amintiri albe din Muntenegru”  
Dureaza 27 de minute,  imagini din Crna Gora- cel mai nou stat European , cunscut noua sub numele de Muntenegru. Proiectia isi propune sa va poarte initial prin minunatii Munti Durmitor, iar mai apoi sa va racoreasca sau incinga cu valuri mediteraneene din care se inalta direct Muntii Lovcen. Astfel, ati avea ocazia sa vizionati o suita de fotografii cu creste fascinante de calcar si vechile fortificatii- cetati- de la cel mai sudic punct al Muntenegrului (Ulcinj) spre GolfulKotor. Ca bonus, cele 4 minute din final sunt destinate perlei Croatiei- Dubrovnik, a carui istorie zbuciumata contrasteaza puternic cu realitatea intalnita." Dan si Dia  

Intrarea este libera ! Sa-i onoram  cu prezenta. Va asigur ca nu veti fi dezamagiti !  
Studentior, un Bine ati venit/ revenit in Alma Mater Napocensis ! 

Dinu Mititeanu

Niciun comentariu: