luni, 9 ianuarie 2012

Revelionul mai altfel

O scurta relatare despre crossul din 31 decembrie 2011 din Germania, unde am reprezentat clubul nostru
Este un obicei in Germania de a organiza competitii de alergat (si probabil si de alte sporturi) in ultima zi din an. Se numeste Silvesterlauf. Este organizat chiar in mai multe localitati.
Mi-am zis ca daca tot sunt aici nu voi rata ocazia de a participa la o competitie de alergat in ultima azi a anului, chiar daca nu e maraton montan.

Am aflat de aceasta competitie dintr-o brosura pe care am gasit-o intr-un magazin de echipament de alergat din Braunschweig. Acest eveniment era organizat in localitatea Salzgitter si traseul era in jurul lacului SalzgitterSee.
M-am si inscris si am inceput antrenamentele. Distanta, 10,8 km, nu era o provocare dar stiam ca trebuie sa imbunatatesc viteza pentru a obtine un rezultat bun.
In ziua concursului au inceput emotiile. Startul era doar la ora 14:15 (la 14:00 era startul pentru 5,4 km; erau mai multe probe, in total peste 1000 de participanti). Am ajuns acolo impreuna cu familia si am inceput incalzirea.


La start m-am pus in fata, aproape de linia de start.
zehn, neun, acht, ..., drei, zwei, ein si cu o puscatura de petarda am pornit 264 de alergatori!
Dupa 100-150 m deja a inceput sa se desprinda un grup de 4 alergatori in fata plutonului. Eram si eu cu ei, al 5-lea. Niciodata nu am fost asa in fata, imediat dupa start. Nu stiam ce sa fac, puteam sa alerg si mai repede, dar mi-am propus sa tin ritmul grupului deocamdata. Dupa 2-3 km unul din grup a inceput sa ramana in urma, asa ca am ramas al 4-lea. Pe la km 4 doi din grup au marit viteza usor si s-au desprins de noi.
Era destul de mare deja viteza pentru mine asa ca nu m-am tinut dupa ei ci mi-am propus sa ma tin dupa al 3-lea alergator. In formatia asta am terminat primul circuit si l-am inceput pe al doilea (practic am inconjurat lacul SalzgitterSee de doua ori). Aici era unul din momentele grele: eram deja obosit dupa 5,4 km si cu gandul ca mai am inca pe atat nu stiam daca mai rezist inca o tura in ritmul acesta. Ma tineam cu greu dupa alergatorul din fata mea. Pe la km 7,5-8 cel din fata mea a redus usor viteza. Am redus si eu caci abia mai puteam, dar dupa ce mi-am tras un pic sufletul am incercat sa-l depasesc. Nu a accelerat de loc cand am trecut pe langa el. Am ajuns in fata lui si incercam sa ma desprind de el dar mai mult de 15-20 de m nu am putut. Trageam de mine cam la maxim, simteam ca nu imi ajunge aerul. A sosit si ultima linie dreapta, se vedea poarta in fata mea la 150-200 m, in stanga si dreapta o multime de spectatori... Cel de dupa mine a trecut la sprint si m-a depasit cu vreo 60-70 m inaintea liniei de sosire. Am avut un gand sa sprintez si eu si sa incerc sa-l ajung dar nu mai puteam. M-am uitat in spate si vazand ca nu ma mai poate ajunge nimeni am incetinit si am trecut linia de sosire.

Nu stiam daca sa ma bucur sau nu :) am ratat locul trei ... insa vazand ce timp bun am scos (42:14) am decis: eram bucuros si multumit de rezultat. Vroiam sa dau mana cu cel de pe locul trei si sa-l felicit dar a disparut in multime... Bucuria a fost si mai mare cand am aflat ca sunt pe locul 1 la categoria mea de varsta.

A fost prima mea competitie de cross si a fost o experienta frumoasa! Mi-am propus ca daca mai particip la vre-un cross o sa includ in antrenament "fast finish"-ul neaparat. :)Prima parte din clasament:A fost frumos sa pot participa la un asemenea eveniment ca si activitatea principala a revelionului.

Niciun comentariu: