joi, 19 aprilie 2012

Proiectie:"NEPAL - experiente nepretuite", 24.04 la Cluj

Himalaya si Nepalul sunt un tot "rotund" !  Primii alpinisti straini care au urcat optmiari himalayeni, in cartile, albumele, filmele respective au aratat si imagini din ascensiuni, dar si de la poalele uriasilor, de prin vai si sate nepaleze. Amintiti-va de "Cuceritorii inutilului"a lui Lionel Terray , de "Cucerirea Annapurnei" a lui Maurice Herzog,  de " Inalta aventura"  a lui Edmund Hillary. Si  alpinistii romani care ne-au facut proiectii din expeditii ale lor in Himalaya, ne-au aratat si Muntii  si Nepalul.Sitim cu totii ca in anii din urma, sute si mii de iubitori de munte din  toata lumea, merg in Nepal pentru ture de trekking, pentru a-si incarca ochii, cardurile foto, sufletele, cu imagini dintr-o tara de basm,o tara cu munti mari si vai adanci, cu impunatoare opere arhitectonice,  cu  pitoresti sate de munte si oameni care muncesc din greu, dar intr-o natura inca salbatica si nepoluata.

Dragii nostri colegi Irina si Laviniu Craciun, ne vor impartasi  din ale lor doua "Experiente nepretuite" din Nepal, imagini  din doua peregrinari facute prin locuri de basm ale Nepalului.

Proiectia va dura 52 de minute si va incepe  marti  24 aprilie la  ora 20.10 in in  Amfiteatrul George Valsan (sala 43 de la et.1) al Facultatii de Geografie, care se afla in cladirea din dreapta cand urcati de pe str.Clinicilor spre Institutul de Speologie si caminele studentesti "de jos".

Relatare ampla a turelor lor si multe imagini superbe, puteti gasi la:

http://povesteindoi.wordpress.com/category/ii-povestiri-din-tari-straine/1-nepal-experiente-nepretuite/

Va asteptam cu drag!

Niciun comentariu: