vineri, 9 noiembrie 2012

Film: "Zeitgeist din iadul alb" cu Leslie Fucsko si Emil Camerzan, luni 12.11 la Cluj


Dragi prieteni,

Clubul Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj impreuna cu Facultatea de Geografie a UBB va invita sa vizionati filmul premierei traseului "ZEITGEIST" deschis intre 15 si 21 februarie 2012 in peretele Bardosului din Cheile Bicazului. Invitati speciali, cei doi protagonisti ai premierei: Leslie Fucsko si Emil Camerzan.


"ZEITGEIST(Spiritul timpului / L’esprit du temps / Korszellem)este un traseu de 11 lungimi de coarda si aproximativ 420m de lungime de escalada care taie peretele surplombant de la dreapta la stanga, incepand langa Finala 67 si iese pe ultimele metri al traseului Armata. Urmarand o linie de fisuri, placi si gauri improbabile traseul trece printr-un tavan in a cincea lungime si pe urma inca doua tavane succesive in a opta lungime. Retrageara este problematica dar nu imposibila…Unele pasaje sunt foarte angajate cu potential de cadere importanta.Roca este de calitate variabila dar in general fragila si foarte murdara/prafoasa. Dealungul traseului am gasit in mai multe locuri urme de tentative(din rapel???)diverse in toate directile unde se gasea o fisura demn de acest nume."

Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, LUNI 12 noiembrie, de la ora 20.10 in Amfiteatrul George Valsan (sala 43 de la et.1) al Facultatii de Geografie, care se afla in cladirea din dreapta cand urcati de pe str.Clinicilor spre Institutul de Speologie si caminele studentesti "de jos".

Retineti ca toamna aceasta proiectiile nu vor fi in serile de marti, ci LUNI!!!

Niciun comentariu: