miercuri, 28 noiembrie 2012

Proiectie: "DINCOLO DE NORI", luni 3/12 la Cluj


Motto:  Se inseala cine crede ca pe munte o priveliste e aceeasi, ca rasariturile, amiezile si amurgurile se repeta, ca clipele se scurg monoton.
                                                                                                                            Mihail Sadoveanu

Stiti ca asa este, deoarece Muntele e un spectacol ce-si schimba decorul de la un "act" la altul.  Si din recuzita  Marelui Regizor  fac parte si norii.  Uneori umblam pe sub nori, alteori, printre nori, prin nori. Cel mai neuitat spectacol este cand drumetim pe bocanci sau pe schiuri pe culmi aflate  deasupra norilor.   Doar cand suntem pe "tzarmul"  unei mari de nori, avem mari sanse sa admiram culorile Spectrului din Brocken  cu care e aureolata uneori umbra noastra. Si il veti vedea in mai multe imagini fixate pe carduri foto in timpul  incursiunilor  noastre  DINCOLO DE NORI !


Asa se intituleaza o suita  de imagini selectate din 15 ture , din toate patru anotimpurile, in Carpati dar si in Tatra, Dolomiti, Alpii elvetieni si francezi. Sunteti iubitori de Munte, de Frumos ! Asa  ca  - daca veti putea raspunde invitatiei noastre, imaginile o sa va aminteasca de ture similare, de trairi de neuitat.  Si va vor indemna sa mergeti la alte si alte spectacole  ale Mariei Sale Muntele.  Acolo, la El acasa, sunt desigur mai fascinante decat pe un perete al unui amfiteatru sau pe un monitor. Poate va indeamna la asta si articolul:

Noi, impreuna cu dragi colegi de Club am asistat de curand la cateva astfel de spectacole.  Duminica 18 noiembrie, de pe creasta Oslei, vedeam cum o imensa mare de nori  a transformat muntii in continente, unele culmi mai inalte din zona dealurilor devenisera insule, unele vai devenisera  "fiorduri" ...De fapt erau mai multe "mari", care comunicau intre ele. Unele "comunicari" erau sub forma de cascade: nu inalte, dar largi ! De ex.marea  de pe  valea Cernei, "curgea" ca o imensa cascada  in marea de pe Jiul de Vest !  Desigur am "furat"  imagini si din acel spectacol, le pastram pentru o alta suita Dincolo de nori.


Proiectia va avea loc in seara de LUNI  3 decembrie,  ora 20.10 ( dureaza 42 de minute) si va avea loc in  in Amfiteatrul George Valsan (sala 43 de la et.1) al Facultatii de Geografie, care se afla in cladirea din dreapta cand urcati de pe str.Clinicilor spre Institutul de Speologie si caminele studentesti "de jos". 

Retineti ca toamna aceasta proiectiile organizate saptamanal de Clubul Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj impreuna cu Facultatea de Geografie a UBB nu vor mai fi in serile de marti, ci LUNI  !!!

Va asteptam la proiectie si ... pe munte, DINCOLO DE NORI  !

Cu drag de Voi, confrati intru pasiune !
Marlene si Dinu Mititeanu 

Niciun comentariu: