joi, 6 decembrie 2012

O seara Despre AVALANSE la Cluj

Dragi iubitori ai muntelui,

Se apropie iarna, se apropie vacanta mult dorita, in care toti speram sa avem zapada pe munte.


Pentru a culege de pe muntii inzapeziti numai bucurii, nu si necazuri, Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman va invita pe cei interesati la o "Seara despre avalanse":

Luni 10 decembrie, ora 20.10 in Amfiteatrul George Valsan (sala 43 de la et.1) al Facultatii de Geografie, care se afla in cladirea din dreapta cand urcati din str.Clinicilor spre Institutul de Speologie si caminele studentesti "de jos".

AVALANSELE sunt un subiect necesar a fi dezbatut, un subiect vast, despre care e bine sa stim cat mai multe. (caci totul nu stiu nici profesionistii ). Si pentru ca cei pe care ne preocupa de multi ani aceasta problema sa nu va tinem un curs ilustrat cu unele imagini, ne gandim ca ar fi bine sa cititi in prealabil 1-2 sinteze despre AVALANSE, sa va notati probleme pe care le-ati dori explicate in acea seara. Sa fie un dialog, nu un monolog, sa fie o mare "masa rotunda" . Dupa care fiecare sa plecati acasa si pe munte nu speriati de acest fenomen (va sperie destul televiziunile cand au subiecte proaspete ). Ci edificati asupra faptului ca exista niste criterii clare care ne pot ajuta sa reducem mult riscul de a fi noi si amici ai nostri implicati intr-o avalansa. Ca si in medicina, e valabil si in privinta avalanselor ca e mai bine , mai eficient si mai ieftin a preveni, dacat a trata.

Va rugam sa cititi: http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/10-avalanse unde gasiti trimiteri si la alte articole despre acest subiect.

Dinu Mititeanu - decan de varsta al carclujuniversitar.

Un comentariu:

Ioana spunea...

In toate expeditiile mele montane n-am avut niciodata parte de avalanse, si sper nici sa nu am de acum inainte! Frumos articol! :)