joi, 25 aprilie 2013

Haute Route 2009 (Chamonix -Zermatt pe schiuri). Proiectie in reluarela Cluj


Salutare tuturor montaniarzilor !


Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman va invita  sa vedeti sau sa revedeti  in timp de 45 minute 300 imagini, insotite de sunetele armonioase ale viorii lui Edvin Marton - acest Paganini contemporan cu noi- si ale orchestrelor cu care a inregistrat prelucrari ale unor compozitii celebre.

Imaginile au fost realizate de Marlene si Dinu Mititeanu, doi dintre cei 7 car-isti care alaturi de alti doi amici straini ai lor au parcurs in primavara  2009 etapele 3-6 (cele elvetiene) ale celebrei "Haute Route"- Chamonix-Zermatt pe schiuri de tura. 
Din cauza pericolului de avalanse existent la sosirea in zona, au renuntat la primele doua etape, cele aflate pe teritoriul francez. Dar pregatirile/antrenamentele facute timp de 4 zile pe versantul italian al Alpilor, in zona Cervinia , unde avalansele fusesera declansate preventiv, au compensat neparcurgerea etapelor 1-2. 
Ce este Haute Route si pregatirile din zona Cervinia sunt relatate aici:
Volens-nolens (mai mult volens!) tot acest periplu are ca leit-motiv Fascinanta Piramida- cum ii spune dl.Dinu - semetului, inconfundabilului Matterhorn (vezi daca vrei: 
pe care l-au inconjurat si fotografiat de aproape din mai toate directiile, pe o vreme in cea mai mare parte de exceptie.
 "Coborarea pe schiuri de pe vf.Breithorn Vest (4.165 m) pana in parcarea statiunii Cervinia (2.050 m ) si coborarea finala din Col de Valpelline ( 3.540 m) pana la primele case din catunul Zmutt al Zermatt-ului- au fost punctele forte ale turei, atat ca lungime cat si ca spectacol, caci defilam tot timpul pe langa Matterhorn"- ne-a marturisit dl.Dinu.

Proiectia va avea loc  luni 29 apr.  la ora 20.10 la Casa TIFF, str. Universitatii nr. 6.

Speram ca cei care veti reusi sa acceptati invitatia, sa aveti o seara placuta langa oameni care iubesc cu pasiune Muntele.

Va asteptam cu drag,
CAR Sectia Universitara Cluj

Niciun comentariu: