miercuri, 6 noiembrie 2013

Ascensiuni mult dorite in Alpi. Proiectie la Cluj luni 11.11


"Ascensiuni mult dorite" i-am spus acestei suite de 324 imagini ce se vor derula in 44 de minute si vor fi insotite de muzica si de cateva scurte comentarii.

"...mult dorite", deoarece unele le-am reusit dupa mai multe amanari, reprogamari, obligati de conditiile meteo. Doream sa ajungem pe acele varfuri pe vreme buna, sa ne bucuram de peisajul din jur, sa-l luam cu noi pe cardurile foto, nu doar sa "bifam" in "palmares" inca niste varfuri din Alpi .

Dupa ce in 2009 parcursesem pe schiuri etapele 3-6 ale celebrei Haute-Route Chamonix-Zermatt, am aflat ca exista si o "Berner Oberland Haute Route", care incepe cu urcarea cu trenul prin renumitul tunel care serpuieste prin trupul Eiger-ului. Ruta pe schiuri mai scurta , dar combinata cu ascensiuni cu piolet si coltari pe unele dintre cele 9 varfuri de peste 4.000 m ale acestui grup montan sau pe altele sub cota asta "magica" !
Am reusit s-o parcurgem abia in 2012 ( dar nu pe schiuri), urcand si pe patrumiarii Monch si pe cel mai inalt din zona- Finsteraarhorn. 

Relatare detaliata: 

In cele 3 saptamani cat am hoinarit in vara 2013 prin Elvetia, mai ales prin munti, am reusit la a 3-a tentativa sa traversam cel mai estic patrumiar al Alpilor- Piz Bernina, urcand catre el pa mult dorita, fascinanta Bianco Grat ! 


Asa ca daca veti dori si veti putea, LUNI 11 Nov. ORA 20.10, va invitam la Casa TIFF din Cluj, Strada Universităţii nr. 6, sa ne insotiti in patru zile "Prin Berner Alpen", de la Jungfraujoch (cea mai inalta gara din Europa ! ) la Grimselpass si apoi in trei zile pe "Bianco Grat - Piz Bernina", ajungand la celebra Diavolezza si apoi in pasul Bernina, printre si peste alte varfuri care ne-au incantat ochii si sufletele...

Un scurt promo de 3 minute aici: 

Va asteptam cu acel drag ce-l avem fatza de toti iubitorii de munte, de natura, de frumos.

Daca vom primi solicitari, vom posta suita si pe "tarnsfer".

Dinu si Marlene Mititeanu

Niciun comentariu: