vineri, 1 noiembrie 2013

Toamna printre mesteceni

           O plimbare de duminica in Muntii Gilaului, pe ruta Valea Ierii-Plopi-Manastirea Muntele Rece-Cerc-Caps-Valea Ierii. O trupa mare  - Rares Pop, Emilia Dobos, Dia Somogyi, Emilia Cristea, Ioana Dobos, Florin Costea, Andreea Cira, Bogdan Deac, Anca Brisan, Horatiu Petrusa, Alin Hapca, Catalina Zagrean, Marian Poara, Laura Toader, Andrei Aschilean, Ibi Kratochwil, Alina Cirja, Marlene Mititeanu, Laura Giurgea, Ioana Sarbu, Horatiu Petrusa, Andreea Boies, Iulia Patru, Zoran Pavai, Bogdan Saitis, Adi Alex Pop,  si-un decor ingalbenit de mesteceni incapatanati.

Invaluiti
               Redau mai jos randurile lui Bogdan Deac, un nou coleg de-al nostru:
"Duminica a fost prima mea iesire alaturi de Clubul Alpin Roman. Ca membru aspirant am ramas placut impresionat de numarul mare de participanti, 26. Ma bucur ca de prima data am avut ocazia sa cunosc atat de multi membri.
Toamna se numara mestecenii
Pe parcursul intregii drumetii am descoperit ca acest club aduna la un loc atat de multe persoane cu interese si meserii diferite, dar uniti de dragostea de munte. Fiind cel mai tanar participant la aceasta iesire am fost putin nelinistit dar, de la inceput, am fost primit cu bucurie de membri.

Catunul Rasca
Traseul parcurs a fost unul cu totul nou pentru mine. Vremea a fost minunata, iar colegii nerabdatori sa descopere natura imbracata in straie de toamna. Pe masura ce inaintam privirile ne erau furate de minunatele culori ale frunzelor aurii ce ne invitau la scurte sedinte de fotografie si momente de contemplare.
De asemenea, am avut ocazia sa ne imbogatim cunostintele despre istoria si geografia zonei respective.

Tihna
Veselia a fost adusa de cei 3 catei care s-au alaturat grupului, iar pauzele de masa erau rasplata pentru credincioasa lor prietenie.
Cel mai mult mi-a placut coborarea prin satul Cerc, o zona deosebit de frumoasa. Aici am realizat cu totii o fotografie de gurp ce imi va ramane mereu vie in amintire, cercul format de membri care, pe langa faptul ca a fost realizata in satul Cerc, cred ca va ramane o dovada a unitatii acestul club.
Imi inchei aceasta scurta relatare despre prima mea tura alaturi de Clubul Alpin Roman multumindu-va tuturor pentru o zi minunata si pentru un inceput de drum incurajator alaturi de oameni care indragesc muntele si natura."

Coboram pe drumuri vechi, inierbate

Satul Cerc

cerc in Cerc

Ora galbena

O frantura din Muntii Gilaului

25+1
Cateva linkuri cu imagini din aceasta iesire de toamna calda:

Niciun comentariu: