luni, 17 februarie 2014

Se reiau proiectiile cu imagini din munti

Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman va  deschide in curand  "Stagiunea de primavara" a proiectiilor de imagini din locuri frumoase ale Terrei, in principal din munti. Vor fi mai ales suite noi, dar si cateva  reluari ale unora proiectate cu ani in urma, sa le poata savura cei care atunci nu le-au putut vedea sau care vor sa le revada. 
  
Proiectiile, daca nu intervine ceva neprevazut,  vor avea loc in fiecare seara de luni de la ora 20 la Casa TIFF, Str.Universitatii nr. 6  Cluj Napoca si vor avea durata de 30-45 minute, vom anunta la fiecare in parte.

1.Luni 3 martie:  AFRICA: KILIMANJARO si MOUNT KENYA. Imagini si povestea unei excursii la munte cu o incursiune in savana si una la mare din toamna / iarna lui 2012. Un ghid si un alpinist aspirant descopera Africa.

 Prezinta Cosmin ANDRON - 30 minute  

2. Luni 10 martie: GRECIA, DINCOLO DE PLAJE.  Imagini din doua masive montane (Olimp si Pindus), doua insule (Santorini, Naxos) si doua zone istorice ale Greciei (Meteora si Zagoria).

 Prezinta  Dan TAUTAN- 30 minute.

3. Luni17 martie: PRIN TRECATORI DIN ALPI. Imagini culese de pe 30 de sosele care traverseaza ALPII, printre care: Grand si Petit Saint Bernard, San Bernardino, San Gottardo, Simplon,  Furka, Grimsel, Bernina, doua fiind cele mai inalte din Alpi: Col de l'Iseran  2.770 m si Stelvio/ Stilfsersjoch- 2.756 m

Prezinta  Marlene si Dinu MITITEANU  45 minute 

4. Luni 24 martie:   “PE VALURI DE GRANIT - 4 zile in Alpii Engadini”,  la granita dintre Italia si Elvetia in zona Varfurilor Badile si Cengalo, un paradis al cataratului pe granit, roca de aici fiind considerata una dintre cele mai de calitate din Alpi. Cu aceasta ocazie, cei doi colegi de club au  parcurs Muchia Nordica (Nordkante/Spigolo Nord) a lui Pizzo Badile, unul din traseele clasice ale zonei,  o ruta nu foarte dificila dar lunga (1000 m / 20 LC), solicitanta si, mai ales, extrem de frumoasa.  

Prezinta  Mihai si Mihaela CONSTANTINESCU,  35 minute. 

5. Luni 31 martie: PE PODIUMUL ALPILOR - imagini din ascensiuni  pe primele trei varfuri ale Alpilor: DOM- 4.545 m, MONTE ROSA -4.632m si MONT BLANC- 4.810 m.  

Prezinta Marlene si Dinu MITITEANU    45  minute


Vor urma si alte proiectii din Carpati, Alpi, America de Sud, Asia, prezentate de colegi sau de invitati ai clubului nostru.

Vom anunta in fiecare  saptamana ce va urma, uneori cu un scurt promo, vom posta afisul proiectiei respective pe 

http://carclujuniv.org   si vom indica unde puteti vedea in avans cateva imagini din proiectia respectiva.

Va  asteptam ca spectatori si... de ce nu, ca prezentatori !

2 comentarii:

Adriana spunea...

Interesant evenimentul. Cum sa lipsesti de la asa ceva? Felicitari organizatorilor, cu siguranta va fi sala plina ca in fiecare an.

Bucuresti servicii spunea...

Foarte interesant :) Felicitarei celor ce au organizat!