miercuri, 26 martie 2014

Proiectie: "Pe podiumul Alpilor", 31.03 la Cluj

"Alpinismul nu e doar un sport, dar el este si un sport." a scris Lionel Terray.  Fiecare sportiv isi ridica mereu "stacheta" mai sus,  fiecare alpinist cauta trasee fie din ce in ce mai dificile, fie  varfuri mai inalte. Altii ( nu noi)  cauta si una si alta ! 

Am visat  decenii sa vedem Alpii. Dupa ce in 2005 i-am vazut de aproape si am urcat pe unele varfuri,  am dorit sa ajungem si pe cele mai inalte ale lor. In evidentele UIAA sunt 82 peste 4.000 m, dintre care 5 sunt peste 4.500 m.  Am urcat  vreo duzina din cele 82, dar nu pe trasee dificile, ci pe cele clasice, mai usoare. Am dorit nu mai greu., ci doar mai sus, mai frumos !   

 Printre marile  varfuri din Alpi urcate de noi sunt  si cele de pe primele trei locuri: Mont Blanc-4.807m, Monte Rosa-4.634 m si  Dom-4545 m. Ne gandim la aceste varfuri ca la trei sportivi care urca pe un podium de premiere.  Deoarece am facut in asa fel ca fiecare ascensiune s-o realizam pe vreme buna, am adunat multe imagini pe retina si pe cardurile foto. 

Va invitam sa urmariti in 45 de minute 300 de imagini realizate in timpul acestor trei ascensiuni. Proiectia "Pe podiumul Alpilor" va avea loc in seara de luni 31 martie, la ora 20.10 la Casa TIFF de pe str.Universitatii 6 .Relatari  mai ample  daca va intereseaza ,  gasiti in capitolul "Ture externe"  al blogului nostru : www.dinumititeanu.ro 

Intrarea e libera. Va asteptam pentru a va oferi bucurie din  bucurie ! 

Dinu si Marlene MITITEANU.

Niciun comentariu: