joi, 24 aprilie 2014

Proiectie foto – TransAlp 2013, luni 28 aprilie 2014, Cluj-Napoca

Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Român va invita luni 28 aprilie 2014, de la ora 20:10 la proiectia de imagini cu titlul „TransAlp 2013” realizata de Voichita Bodea si Vlad Sancraian la Casa Tiff, str. Universităţii nr. 6, Cluj-Napoca.


Proiectia va ilustra o tura cicloturistica montana facuta in vara anului 2013. Au fost 10 zile de pedalat in care am reusit sa parcurgem pe bicicleta peste 600 kilometri de sosele, drumuri forestiere si de caruta, piste de biciclete si poteci in Alpii austrieci, elvetieni si italieni, reusind un total de peste 17.000 metri diferenta de nivel in urcus.

Echipa a fost formata din Voichita Bodea si Vlad Sancraian, ambii membri ai CCN si CAR Cluj Sectia Universitara, oameni pasionati de ture lungi pe bicicleta. In aceasta tura, ei au documentat fotografic minunate peisaje alpine, dar si incredibile infrastructuri pentru turism montan pedestru si 
cicloturism si diverse exemple de bune practici in dezvoltare turistica durabila ce pot avea valoare de model pentru evolutii si initiative viitoare de acest tip si in Romania.

Traseul parcurs pe biciclete a inceput din Austria, din St.Anton am Arlberg si s-a incheiat in Italia, la Riva del Garda, trecand prin Ischgl, pe la cabanele alpine Sesvenna si Zufall si refugiile alpine Stella Alpina (Lago Corvo) si la Bazena. Ruta a strabatut, printre altele, parcurile nationale Stelvio si Adamello, a trecut prin cateva pasuri legendare (Fimberpass- 2608m, Tarscher- 2517m, Madritschjoch- 3150m) si vai 
spectaculoase (Finbach, Val Sinestra, Val d'Uina, Martell, Val di Sole).

Niciun comentariu: