vineri, 26 februarie 2016

Inițiere în schi de tură în Vlădeasa (12 decembrie 2015)


Text și foto: Alina Cîrja

Știind că situația nu va permite nu știu câtă alunecare la vale am mers pe ideea de a ne bucura de o zi pe munte și eventual de a pune ochii pe noi zone de schi.

Se pare că invitația mea a fost primită cu brațele deschise de mai mulți colegi și chiar și pe ultima 100 de metri lumea s-a anunțat doritoare să ne însoțească în Vlădeasa așa că în final am fost 12 colegi din club.


Foto 1. Răsărit în Vlădeasa

Foto 2. Pornit-am cu schiurile-n spate pe una din ulițele Rogojelului

Foto 3. Iarna timidă din decembrie

Foto 4.

Foto 5.

Am parcat mașinile în Rogojel, mai sus de parcarea clasică (lângă magazin), practic la intersecția cu forestierul marcat cu TR și de acolo pentru câteva sute de metri am pornit cu schiurile în spate. Apoi, pentru că zăpada s-a păstrat destul de bine de la o săptămâna la alta ne-am urcat pe foci și am continuat pe drumul ce o ia spre Pietrele Albe.

Foto 6. Gata, de aici toată lumea trece pe schiuri!

Foto 7.

Foto 8. Prin poiana Vulturu

 Ajunși în prima poiană am părăsit drumul și am urcat înspre vârful Vulturului- o denumire știută de schiori, dar toponim ce nu apare pe hărți. Cu pași mici dar siguri am ajuns în platou intersectând drumul principal de culme.

Foto 9. Către vârful Vulturu

Foto 10. Pentru câteva momente ni se arată stația meteo de pe platou

Foto 11.

Foto 11.

Toată după amiaza cerul ne-a oferit un spectacol frumos, în fața ochilor plimbându-se mai multe soiuri de nori care mai de care mai fotogenici. Zăpada a fost bună la urcare și bocnă/tablă pe coborârea spre cabana Vlădeasa, unde am făcut  o pauză înainte de ultima porțiune spre mașini.

Foto 12. Dansul norilor

Foto 13. Vulcanul?

Foto 14.

Niciun comentariu: