joi, 17 martie 2016

Experiente nepretuite din Nepal, proiectie foto marti 22 martie, Cluj


Himalaya si Nepalul sunt un tot "rotund" !  Primii alpinisti straini care au urcat optmiari himalayeni, in cartile, albumele, filmele respective au aratat si imagini din ascensiuni, dar si de la poalele uriasilor, de prin vai si sate nepaleze. Amintiti-va de de " Inalta aventura"  a lui Edmund Hillary, de "Cucerirea Annapurnei" a lui Maurice Herzog, de "Cuceritorii inutilului" a lui Lionel Terray.  Si  alpinistii romani care ne-au facut proiectii din expeditii ale lor in Himalaya, ne-au aratat si Muntii  si Nepalul.

Sitim cu totii ca in anii din urma, sute si mii de iubitori de munte din  toata lumea, merg in Nepal pentru ture de trekking, pentru a-si incarca ochii, cardurile foto, sufletele, cu imagini dintr-o tara de basm,o tara cu munti mari si vai adanci, cu impunatoare opere arhitectonice,  cu  pitoresti sate de munte si oameni care muncesc din greu, dar intr-o natura inca salbatica si nepoluata, din pacate grav agresata nu de mult de miscari tectonice.

Dintre colegii din clubul nostru au fost acolo in 2015 Rares Pop si Alexandra Dumitrica, iar recent Catalin Grigoriu si Delia Gavlitchi, pe care ii asteptam sa ne prezinte candva Nepalul "lor" ! 

Dragii nostri colegi Irina si Laviniu Craciun  din Bucuresti au fost in Nepal in urma cu cativa ani Asa ca mai intai   va invitam sa vedeti sau sa  revedeti a lor intersanta suita din  doua "Experiente nepretuite" din Nepal, imagini  din doua peregrinari facute prin locuri de basm ale Nepalului.

Proiectia va dura 52 de minute si va incepe  marti  22 martie 2016, orele 20  in  Amfiteatrul George Valsan (sala 43 de la et.1) al Facultatii de Geografie, care se afla in cladirea din dreapta cand urcati de pe str.Clinicilor spre Institutul de Speologie si caminele studentesti "de jos".


Relatare ampla a turelor lor si multe imagini superbe, puteti gasi la:

http://povesteindoi.wordpress.com/category/ii-povestiri-din-tari-straine/1-nepal-experiente-nepretuite/

Va asteptam cu drag,

CAR Sectia Universitara Cluj


Niciun comentariu: