joi, 14 aprilie 2016

Ascensiuni mult dorite in Alpi-Proiectie foto, marti 19 aprilie, Cluj


"Ascensiuni mult dorite" i-am spus acestei suite de 324 imagini ce se vor derula in 44 de minute si vor fi insotite de muzica si de cateva scurte comentarii.

"...mult dorite", deoarece unele le-am reusit dupa mai multe amanari, reprogamari, obligati de conditiile meteo. Doream sa ajungem pe acele varfuri pe vreme buna, sa ne bucuram de peisajul din jur, sa-l luam cu noi pe cardurile foto, nu doar sa "bifam" in "palmares" inca niste varfuri din Alpi .

Dupa ce in 2009 parcursesem pe schiuri etapele 3-6 ale celebrei Haute-Route Chamonix-Zermatt, am aflat ca exista si o "Berner Oberland Haute Route", care incepe cu urcarea cu trenul prin renumitul tunel care serpuieste prin trupul Eiger-ului. Ruta pe schiuri mai scurta, dar combinata cu ascensiuni cu piolet si coltari pe unele dintre cele 9 varfuri de peste 4.000 m ale acestui grup montan sau pe altele sub cota asta "magica".

Am reusit s-o parcurgem abia in 2012 ( dar nu pe schiuri), urcand si pe patrumiarii Monch si pe cel mai inalt din zona- Finsteraarhorn.

Relatare detaliata:
http://www.dinumititeanu.ro/Prin-Alpii-Bernezi

In cele 3 saptamani cat am hoinarit in vara 2013 prin Elvetia, mai ales prin munti, am reusit la a 3-a tentativa sa traversam cel mai estic patrumiar al Alpilor- Piz Bernina, urcand catre el pe mult dorita, fascinanta Bianco Grat !

Relatare aici: http://www.dinumititeanu.ro/Ascensiune%20pe%20Bianco%20Grat

Proiectia  celor doua suite  va avea loc in seara de marti 19 apr. la ora 20 in  Amfiteatrul George Valsan (sala 43 de la et.1) al Facultatii de Geografie, care se afla in cladirea din dreapta cand urcati de pe str.Clinicilor spre Institutul de Speologie si caminele studentesti "de jos".

Ne veti putea insoti "Prin Berner Alpen", de la Jungfraujoch (cea mai inalta gara din Europa ! ) la Grimselpass si apoi  pe "Bianco Grat - Piz Bernina", ajungand la celebra Diavolezza  si apoi in pasul Bernina, printre si peste alte varfuri care ne-au incantat ochii si sufletele...

Doua scurte promo  aici:
Berner Alpen  : http://youtu.be/AXr2gtEwLT4
Bianco Grat -Piz Bernina: http://youtu.be/xWIi8hK-G18

Va asteptam cu acel drag ce-l avem fatza de toti iubitorii de munte, de natura, de frumos.

Dinu si Marlene MITITEANU

Niciun comentariu: