miercuri, 7 decembrie 2016

"Haute Route": Chamonix-Zermatt pe schiuri de tura (13 decembrie 2016)

Salutare tuturor montaniarzilor !

Sectia Universitara Cluj a Clubului Alpin Roman va invita  sa vedeti sau sa revedeti  in timp de 45 minute 300 imagini, insotite de sunetele armonioase ale viorii lui Edvin Marton - acest Paganini contemporan cu noi- si ale orchestrelor cu care a inregistrat prelucrari ale unor compozitii celebre.
Imaginile au fost realizate de Marlene si Dinu Mititeanu, doi dintre cei 7 car-isti care  au parcurs in primavara  2009 etapele 3-6 (cele elvetiene) ale celebrei "Haute Route"- Chamonix-Zermatt pe schiuri de tura
Din cauza pericolului de avalanse existent la sosirea in zona, au renuntat la primele doua etape, cele aflate pe teritoriul francez. Dar pregatirile/antrenamentele facute timp de 4 zile pe versantul italian al Alpilor, in zona Cervinia , unde avalansele fusesera declansate preventiv, au compensat neparcurgerea etapelor 1-2. 
Ce este Haute Route si pregatirile din zona Cervinia sunt relatate aici.

 "Coborarea pe schiuri de pe vf.Breithorn Vest (4.165 m) pana in parcarea statiunii Cervinia (2.050 m ) si coborarea finala din Col de Valpelline (3.540 m) pana la primele case din catunul Zmutt al Zermatt-ului- au fost punctele forte ale turei, atat ca lungime cat si ca spectacol, caci defilam tot timpul pe langa Matterhorn"- ne-a marturisit dl. Dinu.
Relatarea detaliata a turei  Haute Route a lor exista la: 
http://www.dinumititeanu.ro/Ha ute-Route--Part-2


Proiectia va avea loc  marti 13 dec. la ora 20.00  in Amfiteatrul "George Valsan" al Facultatii de Geografie, etajul 1 dreapta, cam. 43, in prima cladire din dreapta cand urcati din Str.Clinicilior spre caminele studentesti "de jos". 

Va invitam sa va treceti in calendarele personale si urmatorul eveniment din programul CAR- Sectia Universitara Cluj:
Nume prezentator(i)Titlul proiecțieiData proiectieiLocatie
Dinu si Marlene MititeanuProiectie: "Fascinanta piramida (Cervinul)"
Lansare de carte: Dinu Mititeanu "Chemarea muntelui"
10 Ian 2017Facultatea de Geografie

Speram ca cei care veti reusi sa acceptati invitatia, sa aveti o seara placuta langa oameni care iubesc cu pasiune Muntele.

Va asteptam cu drag,
CAR Sectia Universitara Cluj

Niciun comentariu: