miercuri, 21 decembrie 2016

La colindat in Valea Poienii (17 decembrie 2016)

"Sambata, la ora 7:45 ne-am intalnit 22 de omuleti sa mergem la colindat la batranii uitati de lume. Am fost: Pop Adrian, Cristi Botar (non CAR), Alexandra Dumitrica, Rares Pop, Maria Laza, Anca Brisan, Mihaela Streza, Stefan Prisca, Mircea Mareș (non CAR), Raluca Leuca, Emilia Veresezan, Florian Radu si Iren Bognar(non C.A.R.), Calin Cimbrudean, Răzvan Samoilă, Gabi Oargă, Emma Buch ( non CAR), Vlad Boerescu, Dorian Vinceller (non CAR), Dodi & Simi si Radu Terec.La 9 jumate am ajuns in Sub Piatra, am lasat masinile mai sus de pensiunea "Sub Piatra" si am inceput urcarea pe CA, spre Valea Poienii. Pe drum am tot dezbatut ce colinde sa cantam si pana la urma am ales cateva de pe foi si cateva noi. De la Victor (prima casa pe stanga) am aflat ca sunt 14 familii care traiesc in Valea Poienii, 3 familii mai tinere care au venit aici anul acesta tocmai din Maramures. Noi am ajuns la 12. A fost o familie care, drept multumire ca i-am vizitat, ne-a cantat o colinda de pe vremea lor. Pret de cateva minute am stat toti si i-am ascultat. A fost o adevarata epopee care povestea de mantuitor care plange pentru pacatele lumii, ce-i aia bine si rau si cine se va mantui. Saracii nu mai vazusera om de trei saptamani. Si sa fi fost doar aceasta intalnire si iti ajungea sa simti ca munca ta a fost bine primita.


Dupa ce am vizitat aceste familii pot sa va spun ca cel mai tare s-au bucurat sa vada lume si de medicamente. De-ale gurii mai aveau, dar normal ca au prins bine si alimentele. Cred ca pe anul viitor voi propune sa cumparam haine second (sau ramase de la noi), medicamente (in special unguente, dezinfectante si pansamente) si mici lucruri utile: lanterna cu dinam, radio. Sunt cativa batrani care ar avea nevoie de ingrijire medicala, dar care nu pot ajunge la doctor. Poate pe cand vine vara, am putea sa ne mobilizam si sa gasim printre noi niste doctori voluntari care sa ii poata consulta. Cativa dintre ei erau confuzi ca le dadeam si alimente si ii si colindam. Probabil ca se asteptau ca fiind colindatori, sa le cerem noi bani. Poate pe anul viitor ne vom prezent ca am venit cu daruri si sa ii intrebam, la final, daca le putem canta, fiind luna lui decembrie si sa evitam cuvantul "colindator".


Am facut un track GPS cu locatia fiecarei familii si vi-l voi trimite diseara. Ar fi fain ca dintre cei care au facut poze, sa ne trimiteti niste link-uri spre ele. Ne-am simtit bine si ne-am bucurat ca am putut ajuta niste suflete de om :)"

Cu drag,
Radu

Niciun comentariu: