marți, 30 ianuarie 2018

Excursie la Piatra CraiviiM-a sunat un prieten și mi-a propus să profităm de noua zi liberă - 24 ianuarie, așa că am pus la cale o mică excursie cu copiii la Piatra Craivii, în Munții Trascău. Multor prieteni le-a surâs ideea, așa că am reușit să ne strângem nu mai puțin de 36 de persoane. Am pornit din localitatea Bucerdea Vinoasă, pe traseul marcat cu triunghi roșu, care în scurt timp ne-a urcat pe Dealul Viilor. La orizont, nu departe, cu toții intuim ținta zilei de azi, Piatra Craivii.
 Ne angajăm într-o plimbare pe culmea dealului, fără urcări prea obositoare. Fiind așa mulți ne întindem pe o lungime mare, noroc că este cam clar pentru toți unde avem de mers. Mergem împarțiți în mici grupulețe, la fiecare povestindu-se alt subiect. Pe dealul de vizavi se aflta celebra poiana in forma de inima. 


Citeste mai departe pe blog... 


La baza pietrei, unde se află un izvor, ne regrupăm. De aici urmează o urcare mai dificilă, pe marcaj punct albastru.

Odata ajunsi cu toții sus facem poza de grup.

Deși nu este senin perfect, priveliștea din vârf a meritat efortul. Vedem și alte pietre celebre ale Trascăului - Piatra Bulzului, Piatra Cetii. Promitem că la anul, tot în 24 ianuarie să ne întâlnim cu toții pe Piatra Cetii. Vizibilitatea nu este extraordinara, așa că Făgărașii doar se ghicesc.
Datorită urmelor de la urcare coborârea a fost mai ușoara decât ne-am așteptat. Ultima porțiune e chiar distractivă. 

Deși inițial am propus să coborâm în vale și să ne întoarcem la mașini pe drum, prea frumoasă era lumina înserării, așa că ne-am întors pe unde am venit, pe culmea dealului. 
Niciun comentariu: