luni, 29 ianuarie 2018

Traversarea Muntelui Mare din Lupșa în Stațiunea Muntele Băișorii - 27 ianuarie 2018

După câțiva ani în care zăpada nu ne avantaja, în fine am reușit mult dorita traversare de iarnă pe schiuri sau rachete între Lupșa din Valea Arieșului și Stațiunea Muntele Băișorii.  Noi doi (Dinu și Marlene) mai parcurseserăm traseul de mai multe ori, inclusiv de  3 ori pe schiuri.
Vineri seara am urcat 4 șoferi cu mașinile până în stațiune: Gabi, Claudiu, Lușu și Dinu. Am lăsat 3 mașini acolo să avem cu ce coborî și am revenit la Cluj cu a lui Claudiu. 
Sâmbătă 27 ianuarie la ora 9, un număr de 14 colegi de club porneam din satul Valea Lupșei cu schiurile sau rachetele pe rucsaci. 10 coborâserăm din atobuzul Cluj-Câmpeni, alți patru sosiseră cu autoturismul lui Cristi Chira și ne așteptau: Cristi, Lușu și Mihaela Giurgea, Alin Hapca.După 30 de minute, la scurt timp după ultimele case, am dat de zăpadă suficientă pentru a ne încălța clăparii și a ne urca pe schiuri:
Lușu, Cristi, Alin, Gabi Oargă, Claudiu Lazăr, Marius Florea, Alina Cîrja,  Iulia Hereșanu, Radu Terec, Marlene și Dinu.  Alți trei erau cu rachete dar au urcat pe ele mai sus: Geta Oltean, Mihaela Giurgea și Cezar Partheniu.  Ziua a fost faină. Am ajuns curând deasupra mării de nori.
Vânt doar discret pe platou. Am ajuns la destinație cum am estimat, la frontale și la lumina lunii, la ora 20.30.

Citeste mai departe pe blog...Cinci  am ocolit Buscatul pe la Fântâna Găbrienii ( Claudiu, Radu, Marlene, Dinu, Cezar) apoi am făcut o faină coborâre la frontale pe pârtia pe care deja urca ratrak-ul,
Lușu, Miha, Cristi, Alin și Geta au plecat seara spre Cluj. Ceilalți am dormit la Pensiunea ”lui Flaviu”.
Duminică am avut trei destinații: Gabi și Iulia schi pe pârtie,  Marius și Alina schi în zăpadă mare la Groapa Nămetului nu departe (la nord) de cabanele militare de pe Mt.Mare, iar ceilați 5: Marlene, Claudiu, Radu, Cezar și Dinu am făcut un fain circuit pe drumuri și poteci vechi din pădure, la nord de stațiune, pe la Colibele Crinț și Găbriana, spe Dl.Penelor cătrea Dl.Voicii și retur, apoi spre Buscat cu deviere în șaua La Plopiș și o coborâre pe pârtie până la drum. u companie 
Participanții au apreciat tura. Eu și Marlene le mulțumim pentru plăcuta companie, iar lui Gabi Oargă pentru implicarea amabilă în rezolvarea transportului și cazării.

Noi doi am mai programat două ture pe schiuri:
17-18 februarie: Munții Bârgăului, 10-11 martie: Munții Cindrel.

La multe ture faine! Dinu și Marlene

Niciun comentariu: