marți, 13 martie 2018

Tură în Munții Cindrel

De astă dată au participat 8 colegi de club, un număr dublu față de cea din Munții Bârgăului, deși cazarea nu mai era într-o pensiune, ci în corturi. Mă bucur că de la an la an crește numărul amatorilor de schi de tură și mai ales de dormit în cort !

În ALP: Recenții aspiranți Meda Răcășan și Ervin Veress, Marlene și Dinu
În Logan: Dan Tăuțan, Alina Cîrja, Lușu Giurgea și Claudiu Lazăr.


Am plecat din Cluj sâmbătă 10 martie la 6.30, cu ALP pe scurtătură prin Săliște-Săcel-Orlat-Gura Râului, Logan-ul prin Sibiu să-l ia și pe Claudiu.
De la baza pârtiei Păltiniș 6 au urcat pe schiuri pe marginea pârtiei - Dinu și Marlene cu o anumită întârziere ” din motive obiective” cu telescaunul - apoi 7 pe schiuri (Marlene pe rachete, căci eu îi uitasem clăparii vineri seara pe trotuar, lângă ALP !) până după Șaua Rozdești pe un umăr al culmii Dușa, unde am montat cele patru corturi.Citeste mai departe pe blog...Cerul era cam înnorat, dar s-a schiat pe pantele din jur.
Duminică la 7.30 cei cu schiuri -șapte persoane- am plecat spre vf. Cindrel pe care am ajuns la 11.30, pe ceață destul de deasă, dar era doar pe vârf.De pe care coborârea a fost foarte faină, făceam toți viraje ca pe o pârtie preparată!N-am mai revenit pe traseul de ducere, căci ar fi trebuit să montăm și să demontăm focile de câteva ori, ci am coborât continuu fără foci până la refugiul Cânaia, făcând- doar 35 minute de pe Cindrel la refugiu.


Între timp se făcuse vreme bună, ieșise soarele. Apoi am urcat lin pe foci până la corturi, le-am strâns și am plecat tot pe foci. După ce am lăsat în stânga vf. Bătrâna am coborât din nou fără foci până la parcare, dintre care în partea finală: 4 pe pârtie; iar Marlene (plecată per pedes mai devreme), Meda, Dan și eu pe drum. La 18.30 am plecat spre Cluj.
Lușu și Alina au venit cu ideea ca iarna viitoare, două echipe de câte 3-4 să traversăm Cindrelul, unii dinspre Cabana Oașa, alții dinspre Păltiniș; dar cu dormit la ref. Cânaia și să facem schimb de chei ale mașinilor pe traseu !

Gasiti aici mai multe fotografii din aceasta frumoasa poveste.

Text: Dinu Mititeanu
Foto: Dan Tăuțan


Niciun comentariu: