marți, 5 noiembrie 2019

Herculane HCO, 9-15 septembrie


Deoarece anul acesta am fost o trupa mai numeroasă și ne am împărțit în mai multe locații voi detalia din punctul nostru de vedere. Ceilalți colegi pot veni cu completări;) 

Trupa : Raluca, Horațiu, Bianca, Csaba, Andrei, Vladimir, Alex, Aida și Șerban. La fața locului ne am întâlnit și cu alți colegi de club, prieteni din Cluj sau din țară, seara de socializa din tabăra de bază fiind un bun prilej de a revedea și a povesti cu prieteni dragi. 


Miercuri după serviciu am pornit la drum cu Raluca și Horațiu, așa că joi am avut o zi de explorat falezele și stațiunea pe îndelete. Am ales Faleza magnolia, locul unde a fost Hco 2018. Fețe căzute, mers la aderență, trasee interesante, care nu au fost pe stilul nostru, așa că ne au provocat:))  Seara am ieșit să vizităm stațiunea, la lumina felinarelor (sau mai degrabă a frontalei...).  Față de anul trecut, sunt mici semne de îmbunătățire ,  fațadele clădirilor fiind la fel de dărăpănate, podurile tot în lugru... O bucurie a fost să găsesc multe indicatoare turistice atât in stațiune cat și pe valea Cernei amplasate de cei de la Asociația Montană Carpați. Și o altă veste bună ptr stațiune o reprezinta implicarea asociație Locus, prin Herculane Project, care vor să reabiliteze clădirea emblematică a stațiunii, Băile Neptun (http://herculaneproject.ro/ro_RO/

Vineri s au alăturat Bianca, Vladi, Csaba, Andrei și Alex. A fost prima zi de festival, și ptr noi prima data când am cățărat la Bobot. Trasee și aici interesante, cu prize variate, nu ne am plictisit. Spre după masă s a aglomerat, așa că o parte am coborât în stațiune la faleza Surplomba. Cum ii zice numele, traseele au zone mai mici sau mai mari de surplombe, stanca e aderenta, rute interesante. Seara ne am întors la tabăra de bază, și bine am făcut, atmosfera a fost faină și mâncarea gătită de organizatori f bună (gulaș). După, am încheiat seara la băile termale de lângă Hotelul Roman. 

Sâmbăta, am continuat "munca" pe traseele de la festival; ne am "dat restanțele" sau am încercat trasee noi. S au alăturat și Șerban și Aida. Seara am petrecut-o iarăși în tabăra de bază, acum fiind servit varză cu carne iar după ora 9 a fost premierea, tombola și petrecerea. 

Duminica a fost zi de chill, cu Horațiu și Raluca am fost într-o o drumeție de 3 ore pe TA spre grota haiducilor, foișorul rosu, grota cu aburi, foișorul galben, izvorul Munk. După amiaza ne am pornit la drum, dar la Sarmiszegetusa am fost nevoiți să ne oprim din cauza unei defecțiuni a bolidului (mașina personală). Ne au recuperat de acolo Tudor și Elena de la skai și Șerban cu Aida(bagaje multe, nu încapeam intr o sg mașină :)) ). 

P. S. Am mâncat ieftin și bun la Lactobar (pe net îl găsiți ca și Restaurant Giulia). Tot în zona piața agro alimentara este și o patiserie unde se prepară Burek tare bun. 
P. S. 2 La final de august au loc în stațiune o serie de evenimente culturale menite să dea putina culoare orașului. Mai multe detalii găsiți pe  https://m.facebook.com/baileculturaleherculane/
Like & share. 


Vor urma și alte ediții Hco, la care sunt sigur că ne strângem și mai multi CAR-isti. 


Lucian Crișan


Niciun comentariu: