marți, 26 noiembrie 2019

Standul CAR și drumeția TMF 2019, 22-24 noiembrie


Și în acest an am fost prezenți la TMF Transylvania Mountain Festival, aflat la a 2-a ediție.

Un grup format din 21 de colegi voluntari au format două echipe. Prima la standul CAR din incinta Cinema Victoria coordonată de către Mircea V. Ignat și având în componența pe Dinu Mititeanu, Andrei Budică, Ioana SarbuGeta Oltean, Oana Agache, Alexandru Ionuț RotariuCristina SandruCotyso Igna, Ion Lisnic, Teodor Lucian RetibMihaela ConstantinescuFlorin ChircuIulia Hereşanu și Allin Hapca.
A doua echipă la munca de teren, în vederea organizării drumeției suport în cadrul activităților outdoor din programul festivalului. Acest grup de ghidare a fost coordonat de către Marcel Giurgea și a avut în componența pe: Lucian CrisanNandor PenzesNutu Florian RaduAlex Dorolți și Mihai Paul Constantinescu.


La standul nostru sunteți așteptați de obicei cu multe obiecte inedite care prezintă părți din istoria activitaților montane, diferite materiale personalizate, articole vestimentare, articole montane, calendarul 2020, carți, etc. Aici se putea procura în exclusivitate programul de activități 2020, oferta noastră care a surprins cu o varietate de activități montane pentru toată lumea, indiferent de experiența montană și domeniul de interes. Avem activități de drumeție, escaladă, alpinism, MTB, schi/schi de tură, alergare montană, tabere complexe și chiar ture cu caiacul pentru orice nivel de pregătire fizică și tehnică.


Echipa din teren a ghidat o drumeție care a avut în program câteva puncte cheie din împrejurimile Clujului, iata mai jos relatarea lui Marcel Giurgea:
„Dacă la ediția de anul trecut Mihnea a organizat o drumeție foarte interesantă prin cotloanele mai puțin știute ale Cheilor Turzii, la care din motive de siguranță și protecție a mediului numărul de participanți a fost limitat, anul acesta CAR filiala Cluj s-a gândit la o drumeție lejeră adresată publicului larg. Astfel încurajați și de vremea surprinzător de frumoasă pentru o zi de noiembrie târziu, ne-am strâns o gașcă destul de numeroasă. Am pregătit două trasee, unul mai scurt pentru familii cu copii mici și unul mai lung, de circa 7km. Cum spre surprinderea noastră aproape toată lumea a ales traseul lung am pornit cu toții pe acesta. Am urcat pe poteca tematică Misterele Pădurii, marcată cu broscuțe albe, iar la izvorul Bilașcu am făcut o pauză mai lungă, pentru regrupare și hidratare. De aici am continuat plimbarea pe marcajul bandă albastră, ce nu urcă mult, urărește aproximativ o curbă de nivel. Fagii impunători care dau numele pădurii sunt complet dezgoliți de frunzele ce formează un covor moale pe care călcăm. Pe lângă foșnetul frunzelor se aude un zumzet neîntrerupt, oamenii socializează, s-au împărțit în grupulețe și povestesc între ei. Trecem pe marcajul cruce albastră și urcăm pe frumoasa crestuță care iese în vârful Peana, cel mai înalt din masiv, parțial împădurit. Aici facem o mică pauză de masă, o poză de grup, iar înspre sud observăm Cheile Turzii, Făgărașul deja înzăpezit, Piatra Secuiului. Mai spre vest distingem silueta Bedeleului, Scărița-Belioara și Muntele Mare. Continuăm plimbarea până pe vf. Măgura, loc cu cea mai cuprinzătoare priveliște din zonă, în toate direcțiile. La poale se întinde localitatea Sălicea, spre vest Munții Gilăului, între dealuri zărim porțiuni din Florești și Cluj, iar înspre nord-vest silueta inconfundabilă a Țibleșului. Munții Rodnei sunt obturați de vârful Peana, de unde am venit, care de aici se vede că este mai înalt. Deși parcă am mai sta aici, e frumos, un vânticel rece ne alungă de pe vârf, așa că e musai să coborâm. După o scurtă pauză la un fag singuratic, crescut la răscruce de vânturi cu multe crengi, în care copiii se cațără cu ușurință, coborâm în Sălicea de unde ne recuperează mașinile. „


Suntem interesati de mai multe evenimente conexe, avem în plan noi evenimente proprii, organizăm Maraton Apuseni msg systems, dar cel mai mult timp ne petrecem hoinărind prin munții noștrii sau ai altora.


Niciun comentariu: