luni, 13 ianuarie 2020

Inițiere schi de tură Vlădeasa

 Începem activitățile din calendar odată cu prima zăpadă serioasă, o sincronizare fericită care face posibilă desfășurarea primei ture pe schiuri în bune condiții.


 În preajma anului nou am avut planificate primele activități. Schiul de tură și escalada au dat startul noului calendar. Cățărătorii au plecat în țările calde în căutarea aventurii în Malta iar amatorii de natură și schi de tură au rămas în munții noștri.
 Prima tură din calendarul schiului a fost una deschisă pentru simpatizanții clubului care ne urmăresc, astfel că ne-am adunat un grup mixt de 25 de participanți. Astăzi completăm galeria foto cu un album format din pozele adunate de la participanți. Nu am reușit sa surprindem peisajul datorită vizibilității reduse.
 Fiind o tură de inițiere am avut plăcerea să avem alături prieteni care au încercat schiul de tură pentru prima dată. Grupul a fost coordonat de catre Radu Vidra împreună cu doi asistenți, iar tura a fost una reusită, cu noroc de vreme bună și peisaje de iarnă sub nămeți. Ne-am regrupat în Rogojel unde am avut primele sesiuni teoretice și prezentare de echipament. De acolo am pornit pe schiuri prin sat spre Cabana Vlădeasa. Odată ieșiți din sat am făcut un nou popas unde a avut loc a doua sesiune teoretică. La cabană cei interesați doar de plimbarea pe schiuri au făcut o pauză de hidratare la un ceai în timp ce grupul a continuat urcarea. Au urmat două coborâri printre brazi pe cel mai abrupt versant după care a avut loc regruparea finală la Cabana Vlădeasa. După schimbul de impresii la o ciorbă am pornit „la liber” spre mașini. Calendarul 2020 are planificate circa 80 de activități variate pe toate departamentele componente. Formatul google calendar îl găsiți la urmatorul link.
Îl aveți și aici pe blog în dreapta/sus.
Acesta poate fi adăugat/integrat în calendarul personal pe telefon sau PC folosind butonul dedicat (un "+" micuț în colțul dreapta jos).
  Activitățile planificate în calendar sunt completate săptămânal cu invitații spontane pe grupul intern. Am dat startul cu activități de drumeții, schi, escaladă, alpinism, MTB, alergare montană iar procesul de aderare a fost simplificat.


Coordonator: Radu Vidra

Niciun comentariu: