joi, 20 februarie 2020

Cațarare la gheata, Bâlea Lac


Atelier de cățărare la gheață, Bâlea Lac – 8-9 februarie.


Condițiile la gheață din weekend-ul trecut ne-au forțat să renunțăm la cascade din Apuseni și să căutăm o soluție în altă parte. Logic, s-a impus cascada de deasupra Lacului Bâlea, atât ca și condiții cat și ca acces și distanță față de Cluj. Așa încât am mers toată trupa pentru două zile la Bâlea, ceea ce a însemnat o schimbare radicală a conceptului inițial: dormit la comun, seară de socializare...ce să mai povestim .


Atelierul a fost notabil din două puncte de vedere: am avut un instructor profesionist și cu un simt pedagogic natural – Catalin, cu un instructor-asistent întotdeauna atent la nevoile celolalti (mulțumim Sergey!) - dar am avut și 13 cursanți ambițioși și cu o stare de spirit puțin spus excelentă.
Din combinația asta a ieșit un atelier din care toată lumea a învățat ce trebuia să învețe în două zile despre cățăratul la gheață, dar a rămas și amprenta plăcută a amintirii unei experiențe dure dar frumoase. Am început să învățăm că gheața ne poate vorbi și că, dacă știm s-o ascultăm, ne lasă s-o dezmierdăm într-un dans mistic al corpului și pioletilor.
Am avut la îndemână niște tool-uri de excepție, ce ne-au dat încredere și putere: pioleții Black Diamond Viper și colțarii automati Black Diamond Cyborg Pro, toate de la partenerii noștri de la Alpin Expe.
Credeți-ne, pe pereții verticali de gheață, tool-urile astea au făcut diferența!
cu Catalin Nicolae DobreSergey Vladimir, @Cosmin M. Tutunaru, Simona Bostaca, Vlad Diaconescu, Alexandra Groza, David dragos, Dorin Bernat, Vladimir RomanVirgil Litan, Ioana Lomnasan, @Ioana Balsan, Allin Hapca, Crisan Pop Vlad Adrian si Mircea V. Ignat

Coord. Mircea Ignat si Claudiu Lazar

Niciun comentariu: