miercuri, 29 iulie 2020

After work climbing sessions

Viața în secolul vitezei ne surprinde spunând de multe ori că nu avem timp că nu apucăm să le facem pe toate, dar vara e altfel. Zilele lungi de vară ne permit uneori să trăim două zile într-una. Așa se face că după o zi lungă de muncă mai avem timp și de o zi recreativă de escaladă. Poate mulți dintre voi au auzit acest termen, dar puțini știu de fapt ce înseamnă. Escalada presupune cățărarea unei porțiuni de stâncă, folosind doar asperitățile stâncii și beneficiind de puncte de asigurare care nu pot fi folosite însă pentru sprijin în ascensiune.


Aflate la doar 23 de km distanță de Cluj-Napoca, Cheile Turului (Turenilor) reprezintă de cele mai multe ori locul nostru de joacă din timpul săptămânii. Imaginează-ți că ieși încruntat de la birou, traversezi orașul aglomerat și apoi, în loc sa te așezi în pat la un film și să adormi îngândurat, te bucuri de imaginile minunate pe care natura de fiecare data ni le oferă, îți resetezi gândurile și apoi noaptea beneficiezi de un somn adânc și odihnitor.
 

Calcarul cheilor oferă nu doar un spectacol încântător ochilor, dar și o frumusețe a mișcărilor în cele peste o sută de trasee grupate în patru zone mari. Cu dificultăți cuprinse între gradele 4 si 7c+ (IV - IX+), falezele prezintă și o diversitate de stiluri, având atât fețe căzute, cu mișcări atente de finețe cât și câteva surplombe ce necesită o tehnică bună și un pic de forță.Chiar dacă nu apucăm să ne cățărăm într-o după-amiază la fel de mult ca într-o zi de weekend, reușim de cele mai multe ori să avem un antrenament satisfăcător. Ne-am format deja o gașcă care ieșim constant de două ori pe săptămână și în cadrul căreia ne simțim bine și ne bucurăm să ne vedem unii pe alții progresând, sărbătorim reușite și ne distram chiar și atunci când de multe ori ajungem să dezechipăm trasee la lumina lanternei. Unii dintre colegi sunt la primul contact cu stânca, alții acum învață să echipeze un traseu, alți colegi sunt un pic mai experimentați. Pe toți însă ne unește pasiunea pentru escaladă, iubirea pentru natură și dorința de a progresa


Niciun comentariu: