luni, 6 iulie 2020

Mult dorita evadare !


 Primele măsuri de relaxare și ieșirea din starea de urgență ne permit primele ieșiri "pe munte".


 Mesajul comunităților montane din România se pare că nu ajunge la legiuitorii noștri, în continuare atenția acestora este îndreptată înspre turismul de masă, mersul “la munte” în hoteluri și pensiuni, pierderile financiare cauzate de pandemie, norme de aplicare în diferite scenarii și pentru anumite categorii iar noi cei care mergem "pe munte", rămânem oarecum “uitați”, fără a se aminti nimic despre drumeții și alpinism odată cu valul al doilea de relaxare.
 Motivul ar fi probabil faptul că acei specialiști în viruși care își desfășoară activitatea în birou sau laborator nu știu și nici nu își pot imagina care este “atmosfera” “pe munte”.
 Avem plăcerea să vă recomandăm relatarea de pe blogul D-lui Dinu Mititeanu, colegul nostru, unde vă prezintă o tură cu cortul de 8 zile în circuit în M-ții Apuseni. Tura a însumat circa 190 km cu o diferență de nivel de 6,000 m; câteva poze aveți aici iar alte amanunte vă lăsăm să descoperiți pe blogul D-lui Dinu.

 Mersul “pe munte” nu este una cu mersul “la munte” !


 Sperăm ca relatarea colegului nostru Dinu Mititeanu, odată cu prima evadare, după primele măsuri de relaxare, sa fie citită și de către cineva de la DSU, Ministerul Tineretului și Sportului sau Ministerul Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri-Turism.
 Vom reveni și cu alte relatări și imagini de la ture din acestă perioadă, după ce au fost acestea permise, desfășurate asemănător din punct de vedere al măsurilor sanitare, grupuri de maxim 3 persoane sau ture solitare.
 Din fericire au fost reluate activitățile clubului însă distanțarea sociala persistă, facem eforturi pentru ca un grup de oameni “pe munte” să nu depășescă trei persoane.
Sperăm ca după data de 15 iunie să fie permis mersul “pe munte” în mici grupuri de peste 3 persoane, cum de altfel este recomandat din punct de vedere al siguranței "pe munte", cu distanță între aceste persoane, iar activitățile Clubului Alpin Roman să inspire cât mai mulți oameni înspre munte și natură, departe de agitație și aglomerație.
💡În cadrul activităților CAR se vor regăsi etape complete de educație montană și ecologica, începând cu simple drumeții până la discipline mai tehnice, la zăpadă sau la stâncă.În încheiere Dl Dinu spunea:
𝐁𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐭̦𝐢 𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐢 ! 𝐀𝐯𝐞𝐭̦𝐢 𝐠𝐫𝐢𝐣𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐢 !

Niciun comentariu: