luni, 6 iulie 2020

Vremea narciselor


🤔 A trecut sezonul de iarnă, pandemia ne lasă iarăși pe munte dar a trecut și primăvara.
Ne trezim direct în vară dupa un sezon de iarnă animat. Turele de vară parcă ne fac să uitam că “am ratat” o primăvară plină de flori.


  În scurta perioadă de relaxare am reușit totuși să surprindem încă florile de primăvară, parcă ușor întârziate în acest an, am fost în ture individuale pe furiș, în cercuri restrânse, contrar obiceiurior din club, ne-am aliniat și ne vom alinia în continuare măsurilor sanitare.

 Doua mici grupuri 2+3 am avut o tură de sfârșit de saptămână în Trascău. Am parcurs un circuit care a însumat 43 Km și o diferență de nivel de 2.600 m. Am pornit din Necrilești pe marcaj ℂ𝔾 cu o urcare abruptă pâna pe Platoul Carstic Ciumerna unde am campat în prima seară. Din Ciumerna am urmat traseul lung pe culme, marcaj 𝔹ℝ pană în Poiana cu Narcise de la Negrileasa.După un scurt popas am urmat 𝔹𝔸 prin Poiana Părăginoasa pana pe Dealul Dâmbăului, un alt loc deosebit unde carstul a creat un relief plăcut privirii. În imediata apropiere a Vf. Dâmbău am ales un locul de campat pentru a doua noapte, într-o dolină.
Ziua urmatoare am fost surprinși de o ceața deasă cu vizibilitate redusă astfel că planurile noastre fotografice nu au fost duse la îndeplinire în zona Vf. Dâmbău. De acolo am urmat ℙℝ până în Cheile Caprei într-un loc panoramic cu vedere asupra Văii Feneșului. De acolo a urmat traversarea a două văi, Valea Feneșului și Valea Muntelui și aveam să cumulam cea mai mare diferență de nivel din tură, ajungând din nou pe Platoul Cimerna apoi retur la mașini.


Anul acesta am fost singurii musafiri în Poiana cu Narcise de la Negrileasa în acea după amiază, de obicei animată cât sunt în floare narcisele cu festivități câmpenești și picnic în masă, iar după cum pare efectele pandemiei nu sunt întodeauna negative.

💡 Probabil cel mai memorabil moment al turei a fost acela când am descoperit lanurile cu narcise din imagini, versanți albi, iar împreună cu ceața de pe Dâmbău ne face să ne găndim la o revenire într-o tură asemănătoare în care vom monta corturile între narcisele noastre care nu sunt amplasate în Poiana de la Negrileasa 🙃 .

Niciun comentariu: