luni, 23 noiembrie 2020

Atelier de fotografie în Rarău

 Fotografie la răscruce de anotimpuri

Această tură în Rarău a fost restrânsă, doar trei persoane, dar plină de farmec și de fenomene meteo  excelente pentru fotografia artistică.

  

    Păzitorii văii - Manuela Urlan

     Pot spune cu satisfacție că a fost dincolo de așteptări!


    Lumină și umbre pe Rarău - Gabriel Păcurariu


 Vineri seara ne-am întâlnit la cabana meteo Rarău, cu Romeo Kostandi și Manuela Urlan, amândoi pasionați de fotografie, cu care am ținut o scurtă ședință tehnică, iar dimineața la ora 7.00 am plecat la drum să vânăm frumosul!

Sâmbătă dimineața am avut plăcuta surpriză să găsim chiciură din belșug pe iarba uscată si pe brazi, chiar și pe stânci, în combinație cu o ceață destul de disipată care ne-a permis să compunem niște cadre    alpine de toată frumusețea!

       

    Rarău - Romeo Kostandi

Dacă cu o seară înainte aveam îndoieli asupra reușitei acestei ture, in acea dimineață, uitându-ma la fețele colegilor mei, acea îndoială dispăruse ca prin minune...ne plăcea acea atmosferă, vănt slab spre deloc, soarele sporadic si ceața care făcea un spectacol fain!

Deoarece nu am avut parte de un răsărit ca-n filme, am pornit de pe vârful Rarău spre șaua Ciobanului, Popii Rarăului, poiana Todirescu si cu circuit prin padurea seculara Slătioara, patrimoniu UNESCO.

Au fost 14 km de drumeție cu opriri muuulte, caci la fiecare 50 de metri ni se deschideau alte privelisti sau subiecte frumoase!

Am vorbit despre arta fotografică, despre compoziție și fundaluri, despre lumina în compoziția de fotografia de natură, despre minimalismul de peisaj, iar despre tehnica și setări, am vorbit doar atunci când era cazul, dar așa cum am observat, fiecare își cunoștea jucăria destul de bine.

       

    Viața din pădurea seculară Slătioara, Rarău - Gabriel Păcurariu

Pădurea seculară a fost un alt subiect fain, care ne-a ținut din mers, unde am descoperit o altă lume ofertantă în subiecte foto...pădurea e magie pură, acolo nu aveam internet, dar aveam o conexiune muuult mai bună!...

...pădure cu arbori seculari, care e neatinsă și se re genereaza după o ordine corectă, cea naturală!

...mușchi, ciupercuțe, chiar și flori pe alocuri au fost subiectele noastre, unde ne-am mocăit destul de mult, dar cu o satisfacție totală! 


    Natura ca un fotostudio - Gabriel Păcurariu

        Acolo am vorbit despre lumina și umbra pe care o are pădurea și cum s-o folosim cât mai artistic în fotografia macro sau closeup.

Am învățat să curățăm și să aranjăm un decor, în așa fel încât să nu afectăm natura, să observăm mai mult și să fim curioși până la urmă....

Una peste alta, a fost o zi de sâmbătă reușită și productivă...

     

    V-ați ascunselea - Manuela Urlan

...dar dumincă dimineața a fost ca-n filme, un răsărit splendid, pe care l-am prins în obiectiv de pe piatra zimbrului și creasta acestuia la 7.15 am.

Marea de nori și răsăritul colorat cu temperaturi pe plus, a făcut ca acolo să se întâmple ceva ce visează orice fotograf de peisaj...am privit la colegii mei și pur și simplu lăsaseră aparatele jos și doar priveau fermecați spectacolul...

Ne-am dat seama repede că oceanul de nori va persista aproape toată ziua, am decis să facem o drumeție pe belvedere și circuitul Pietrele Doamnei.


    Rarău - Romeo Kostandi

       Alte subiecte de fotografie apăreau la fiecare cinci minute așa că a fost o tură ușoară spre mediu într-un ritm calm!

Spre amiaza am ajuns la cabana unde ne-am împachetat și am plecat spre casă sub puternica influență a emoțiilor trăite în spectacolul naturii!

Mai vreau! 

Povestea continuă, iar fiecare dintre voi o poate trăi participând la turele foto.

    

    Insula din oceanul de nori, Rarău - Gabriel Păcurariu

Răsăritul de pe piatra Zimbrului, Rarău - Gabriel Păcurariu

Rarău - Romeo KostandiGabriel Păcurariu


Niciun comentariu: